• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.03.2016

23:42

ŠOK U BELOJ KUĆI: Putin obavestio Obamu o povlačenju iz Sirije!

Vesti

ŠOK U BELOJ KUĆI: Putin obavestio Obamu o povlačenju iz Sirije!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin obavestio je američkog kolegu Baraka Obamu da će ruske snage da počnu da se povlače iz Sirije

- Predsednici su pozvali na intenziviranje procesa političkog rešenja sirijskog konflikta i podržali razgovore u Ženevi izmedju sirijske vlade i opozicije, pod okriljem UN - navodi se u saopštenju Kremlja, preneo je Rojters.

Istovremeno, Bela kuća je objavila da su Putin i Obama razgovarali o krizi u Siriji i najavljenom povlačenju ruskih snaga. 

Obama je pozdravio smanjenje nasilja u Siriji od stupanja na snagu sporazuma o prekidu neprijateljstava. 

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je povlačenje većeg dela ruskih trupa iz Sirije, rekavši da su ruski ciljevi u većini slučajeva postignuti. 

Ukoliko Rusija povuče veći deo snaga iz Sirije Bašar al Asad će biti pod pritiskom u pregovorima o mirnoj političkoj tranzijiciji, kaže Frank-Valter Štajnmajer.

PROČITAJTE JOŠ:

PUTIN NAPUŠTA SIRIJU: Sergej Šojgu dobio naređenje da povuče vojsku!

BELA KUĆA BEZ TEKSTA: Administracija SAD zatečena Putinovom odlukom!

OBAMA PORUČIO: Rat u Siriji nije takmičenje između Putina i mene!

RUSIJA POŠTUJE DOGOVOR! Kremlj: Prekinuli smo udare tamo gde je zatraženo!

PUTIN MATIRAO OBAMU! Amerikanci teška srca priznali veliki poraz!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Ако..оставио је он Асаду - довољно џебане...!!

Dragan

pre 8 godina

Ne verujem da je Bela kuca u soku. Oni su se o tome sigurno dogovorili. Sta je cilj Ruskog povlacenja, videcemo kasnije. Hoce li rat u Siriji stati, ne znamo, i to cemo videti. U svakom slucaju,rezultat njihovih dogovora je sigurno obostrana korist. Za njih, ne za Siriju.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija