• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2016

11:38

UHAPŠENI TERORISTI? U Briselu privedene dve osobe osumnjičene za pucnjavu!

Vesti

UHAPŠENI TERORISTI? U Briselu privedene dve osobe osumnjičene za pucnjavu!

Podeli vest

Privatna belgijska televizija VTM javila je danas da je policija uhapsila dve osumnjičene osobe koje su bile u bekstvu posle pucnjave u utorak u Briselu, a belgijski premijer Šarl Mišel sazvao je hitan sastanak belgijskog Saveta nacionalne bezbednosti



VTM tvrdi da su dve osumnjičene osobe pritvorene, ali ta informacija nije potvrđena iz zvaničnih izvora, prenosi Rojters.

Belgijska policija je juče izvela raciju u Briselu i tom prilikom je došlo do pucnjave u kojoj je ubijena jedna naoružana osumnjičena osoba, koja još nije identifikovana, navodi britanska agencija, dodajući da je racija organizovana u vezi sa novembarskim napadima u Parizu 

Francuski mediji javljaju da je belgijska policija jutros ponovo izvela operaciju pretrage u istoj južnoj briselskoj četvrti, pri čemu su stanovnici evakuisani, a operacija je u međuvremenu okončana.

Mišel je jutros rekao radiju RTL da policija planira nove operacije u narednim satima i danima jer, kako je istakao, "pretnja i dalje postoji".

On je dodao da će Belgija preispitati svoj nivo pripremljenosti za opasnost i razmotriti dodatne mere tokom dana.

(VIDEO) PUCNJAVA U BRISELU: Ranjena četiri policajca, ubijen jedan terorista, dvojica u bekstvu!

Brisel, sedište EU i NATO, danima je bio pod jakim policijskim obezbeđenjem iz straha da i tamo ne dođe do incidenata nakon što je lane 13. novembra u Parizu izveden niz napada, podseća Rojters, dodajući da je nekoliko osoba umešanih u džihadističke napade u Parizu bazirano u Briselu.

Belgijska policija je juče tokom racije u Briselu ubila napadača naoružanog kalašnjikovim, saopštilo je belgijsko državno tužilaštvo.

Kad su policajci ušli u stan na jugu Brisela "jedan ili više ljudi su odmah otvorili vatru na njih čim su policajci razvalili vrata", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Oko pet sati kasnije, veći broj pripadnika policije je upao u zgradu i tada je "ubijen napadač naoružan kalašnjikovim", ističe tužilaštvo, dodajući da se radi na utvrđivanju identiteta te osobe.

Mediji su spekulisali da je policijska akcija pokrenuta radi hvatanja Salaha Abdeslama, ključnog organizatora terorističkih napada u Parizu u novembru prošle godine u kojima je ubijeno 130 ljudi, ali je portparol tužilaštva to negirao.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija