• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.03.2016

19:26

ANGELA MERKEL O SPORAZUMU S TURSKOM: Dogovor nepovratan, ali neće biti lako!

Vesti

ANGELA MERKEL O SPORAZUMU S TURSKOM: Dogovor nepovratan, ali neće biti lako!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je danas zadovoljstvo zbog dogovora EU i Turske o zaustavljanju ilegalne migracije u Evropi, ukazujući da njegova realizacija neće biti laka

Ona je na konferenciji za novinare sa turskim premijerom izrazila zadovoljstvo, ali i oprez povodom postignutog dogovora, preneo je Rojters.

- Nemam iluzija da će ovo što smo postigli danas neće biti praćeno teškoćama. Postoje veliki pravni problemi koje sada moramo da prevaziđemo- rekla ona.

Međutim, kako je dodala, postignut je dogovor koji ima nepovratan tok.

Ona je istakla da je veoma značajno što je postignuta saglasnost među 28 članica EU ,jer to, kako je rekla, pokazuje da je EU još uvek sposobna da preduzme teške odluke i upravlja složenim krizama.

- Ishod (samita) je da će Evropa uspeti da preživi ovaj težak test, sa svih 28 članica EU i zajedno sa Turskom", rekla je ona.
 

PROČITAJTE JOŠ:

ANGELA MERKEL: Evropska unija ne može da dozvoli da Grčka upadne u haos!

MERKELOVA NA RUBU ŽIVACA: Uz pomoć EU, Grčka mora da smesti 50.000 izbeglica!

LIDERI EU U BRISELU DONOSE ODLUKU: Zapečatićemo balkansku migrantsku rutu!

PORAZ ANGELE MERKEL: Demohrišćani izgubili u dve pokrajine, istorijski uspeh desničara!

DAVUTOGLU NA KRIJE ZADOVLJSTVO: Ovo je istorijski dan za EU i Tursku!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija