• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.03.2016

23:36

EPILOG PUCNJAVE U BRISELU: Uhapšen organizator napada na Pariz i četvoro njegovih pomagača!

Vesti

EPILOG PUCNJAVE U BRISELU: Uhapšen organizator napada na Pariz i četvoro njegovih pomagača!

Podeli vest

Belgijska policija uhapsila je danas ukupno pet osoba u akcijama u Briselu, uključujući glavnog osumnjičenog za pariske napade Salaha Abdeslama i porodicu koja ga je skrivala, saopštilo je tužilaštvo

To je na konferenciji za novinare saopštio portparol federalnog tužilaštva Tijeri Verts, prenosi AFP.

On je dodao da je u akciji hapšenja Abdeslam lakše ranjen u nogu i da je prebačen u bolnicu.

Još jedan muškarac je lakše ranjen i hospitalizovan. Uhapšene su još tri osobe, članovi iste porodice koja je skrivala Abdeslama i njih će istražitelji saslušati, dodao je Verts.

Nešto ranije, zajedničku konferenciju za novinare održali su belgijski premijer Šarl Mišel i francuski predsednik Fransoa Oland. 

Mišel je saopštio da su u današnjoj akciji policije uhapšena trojica osumnjičenih za pariske napade, uključujući Salaha Abdeslama.

Ovo veče je uspeh u borbi protiv terorizma, rekao je Mišel na zajedničkoj konferenciji za novinare sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom, prenosi AP.

Francuski predsednik je, takođe, potvrdio da je Abdeslam uhapšen i formalno identifikovan.

Oland je dodao da istraga o pariskim napadima nije gotova i da će biti još hapšenja, navodi AP.

On je čestitao belgijskoj vladi na operaciji koja je trajala nekoliko nedelja i dodao da očekuje ekstradiciju Abdeslama što je pre moguće.
 

PROČITAJTE JOŠ:

RACIJA NA ISLAMISTE U BRISELU: Uhapšen terorista Abdeslam i njegovi jataci!

IZA REŠETAKA EVROPSKI NEPRIJATELJ BR.1: Belgijski ministar potvrdio hapšenje Abdeslama


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija