• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.03.2016

16:48

NIŠTA BEZ VLADIMIRA VLADIMIROVIČA! Rusi žele PUTINA za predsednika i četvrti put!

Vesti

NIŠTA BEZ VLADIMIRA VLADIMIROVIČA! Rusi žele PUTINA za predsednika i četvrti put!

Podeli vest

Poverenje Rusa u predsednika Vladimira Putina opalo je za 10 odsto tokom prošle godine, ali je broj onih koji žele da Putin bude ponovo bude proglašen za predsednika porastao, pokazala je anketa nezavisnog centra Levada

Prema ovom istraživanju, 73 posto birača je potvrdilo da ima poverenja u Putina, što je 10 odsto manje od prošlogodišnjeg istraživanja u kojem je čak 83 odsto ispitanika iskazalo poverenje aktuelnom predsedniku.

Broj onih koji ne veruju Putinu je porastao sa 14 na 19 odsto.

Istraživači nisu izneli objašnjenje zbog čega je poverenje Putinu opalo iako, po standardima Zapada, Rusi i dalje prema njemu osećaju strahopoštovanje.

Rojters piše da Putin najavljuje učešće i na narednim predsedničkim izborima, zakazanim za 2018. godinu i da bi mu, ukoliko i tada pobedi, to bio četvrti mandat.

Britanska agencija avodi da je jedno ranije istraživanje javnog mnjenja pokazalo da je podrška Putinu na mestu predsednika Rusije trenutno najsnažnija u poslednje četiri godine, navodi Rojters.

Prema Rojtersu, Putin je iskoristio sukobe u Ukrajini i Siriji za jačanje svoje popularnosti i za slanje poruke da je Rusija sila na koju treba računati na svetskoj sceni, mada se, sa druge strane, razvoj ruske ekonomije drastično usporio zbog sankcija Zapada.

Ruski opozicioni političari tvrde da Putinovu popularnost nepravedno podržava nacionalna televizija. Ruska državna televizija, koja emituje najgledanije vesti, servira informacije koje podržavaju ispravnost svake Putinove odluke a ignoriše rad ruske opozicije, navodi britanska agencija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pedja konacno

pre 8 godina

Pa i mi ga obožavamo,a ne Rusi.Putina za doživotnog presednika.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija