• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

29.03.2016

21:48

(VIDEO) PUTIN ZADOVOLJAN: Porudžbine ruskog oružja premašile rekordnih 56 milijardi dolara!

Vesti

(VIDEO) PUTIN ZADOVOLJAN: Porudžbine ruskog oružja premašile rekordnih 56 milijardi dolara!

Podeli vest

Potražnja za ruskim naoružanjem je premašila je rekord koji Rusija zabeležila 1992. godine, a ukupna vrednost porudžbine iznosi preko 56 milijardi dolara, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin

Prema njegovim rečima, samo tokom prošle godine potpisano je ugovora u vrednosti od 26 milijardi dolara.

- Broj porudžbina je u konstantnom porastu. Ovo je prvi put da su ukupne porudžbine ruskog oružja premašile rekordnih 56 milijardi koje Rusija imala 1992. godine- rekao je Putin.

On je takođe rekao da je ukupan izvoz ruske vojne produkcije u 2015. godini iznosio 14,5 milijardi dolara, što je takođe više od planiranog.

Prema njegovim rečima, Rusija zauzima i veoma čvrsto drži drugo mesto na listi svetskih lidera u izvozu vojne tehnike i naoružanja.

Naoružanje se, kako je rekao, izvozilo u 58 zemalja sveta, a radi se i na osvajanju novih tržišta u Africi, Južnoj Americi, južnoj Aziji, kao i na Bliskom istoku.

Kada je reč o vojnoj saradnji sa Evropom, Putin je rekao da je ona praktično u potpunosti obustavljena, međutim to ne odgovara ni interesima Rusije, kao ni Evrope.

On je izrazio nadu da je u pitanju privremena obustava saradnje kao i da će se to uskoro popraviti.

 

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) PUTINOVA RATNA DOKTRINA: Rezultati ruske vojne operacije u Siriji u PET TAČAKA!

(VIDEO) STRATFOR NE VERUJE PUTINU: Rusija sprema nešto veliko, opet šalje oružje u Siriju!

GRADONAČELNIK LONDONA DŽONSON: Rusi su učinili sve da Zapad izgleda neefikasno!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
steinrothlib

pre 8 godina

U razarajucoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazi Rusija, nelikvidnost bankarskog sektora, kolabiranu rublju, niske cene nafte..... Putinu je i ostala samo va rasprodaja. Jer to nije prodaja. Uostalom, sve je jos u najavi. O kupovini, nesto kasnije.

XXL

pre 8 godina

Amerikanci su opet najbolji reklameri ruskog naoružanja. Toliko su se divili u Siriji novim ruskm tehnologijama da je ovima krenuo "posao".

amajmon

pre 8 godina

Mislim da će i islamisti postati kupci ruskoga naoružanja. Za svaki slučaj.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17