• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtribune/informer

31.03.2016

21:33

ŠOKANTNO OTKRIĆE LA TAJMSA: Vojske CIA i Pentagona u Siriji se bore jedna protiv druge?!

Vesti

ŠOKANTNO OTKRIĆE LA TAJMSA: Vojske CIA i Pentagona u Siriji se bore jedna protiv druge?!

Podeli vest

Činjenica je da primarna misija SAD u Siriji nije da pobede ISIS, već da izvrše operaciju smene režima i svrgnu Asada, dok je zadržavanje ISIS-a tek sekundarna misija. Dok se SAD nisu umešale u Siriju, niko nije ni čuo za ISIS

LA Times je otkrio dokaze da se vojske CIA i Pentagona u Siriji bore jedna protiv druge, razotkrivajući pravu istinu o ratu SAD u regionu.

- Borba se intenzivirala u protekla dva meseca dok jedinice CIA i jedinice Pentagona pucaju jedni na druge na teritoriji severnog predgrađa Alepa, potvrdili su američki zvaničnici i lideri pobunjenika.

Sredinom februara, jedinica koju je naoružala CIA pod imenom Fursan al Hak (Vitezovi pravednosti), isterana je iz grada Mareja koji je udaljen oko 30 kilometara od Alepa od strane Sirijskih demokratskih snaga koje podržava Pentagon, a koje su došle iz kurdskih oblasti na istoku- navodi LA Times.

screenshot

Ironija toga da se dve sirijske vojne grupe sukobljavaju s oružjem koje dopremaju dve različite frakcije u sklopu američke ratne mašine samo ukazuje na ekstremni nedostatak kritičkog planiranja između Pentagona i CIA-e.

- Ovo je komplikovan višestrani rat u kom su naše opcije prilično ograničene- rekao je američki zvaničnik za LA Times. „Znamo da nam je potreban partner na kopnu. Ne možemo pobediti ISIS bez toga te zato pokušavamo da skujemo neki novi savez“.

Public

Ali, činjenica je da primarna misija SAD u Siriji nije da pobede ISIS, već da izvrše operaciju smene režima i svrgnu Asada, dok je zadržavanje ISIS-a tek sekundarna misija. Dok se SAD nisu umešale u Siriju, niko nije ni čuo za ISIS.

Pentagon obučava skoro 80% kurdskih snaga u sklopu Sirijskih demokratskih snaga radi borbe protiv ISIS-a blizu turske granice, a CIA šalje protivtenkovske TOW projektile i ostalu tešku artiljeriju islamskim pobunjeničkim grupama koje se bore protiv Asada u oblasti Alepa.

Delovanje Pentagona je u potpunoj saglasnosti sa naporima međunarodne zajednice u borbi protiv ISIS-a, dok je delovanje CIA potpuno prikriveno i osmišljeno tako da bi se destabilizovala Asadova vlada s ciljem promene režima.

Reuters

Nakon što su isfinansirali, obučili i naoružali ove dve odvojene grupe, Pentagon i CIA sada ni na koji način ne mogu da kontrolišu islamiste koji pokušavaju da zadrže svoju teritoriju.

Činjenica da SAD podržavaju dve zaraćene strane u Siriji predstavlja strateški šablon haosa koji se često primenjuje s ciljem destabilizacije država i smene režima.

Iako se čini kao da američka spoljna politika nije dobra, možda prava strategija ima veze sa izazivanjem haosa u Siriji sve do trenutka kada Asadova vlast ne bude svrgnuta kao što je prvobitno i planirano.

PROČITAJTE JOŠ:

CIA LAGALA ZA SADAMA I AL KAIDU: Objavljen tajni dokument, na osnovu kojeg su Amerikanci napali Irak!

ZAMENIK DRŽAVNOG SEKRETARA SAD: Amerika je protiv podele Sirije!

(VIDEO) PUTIN ZADOVOLJAN: Porudžbine ruskog oružja premašile rekordnih 56 milijardi dolara!

AMERIKANCI NAPUŠTAJU TURSKU: U toku evakuacija porodica vojnika iz baze Indžirlik!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragisa

pre 8 godina

I jedni i drugi su tu ilegalno bez odobrenja zvanicneVlade Sirije, samo su Rusi tu legalni.Putin treba da udari i da ih sve sravni nema milosti mora im se jednom pokazati za sva vremena gde im je mesto.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija