• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.04.2016

10:24

TRAMP: SASTAĆU SE SA PUTINOM U BEOGRADU! Kandidat za predsednika SAD najavio dolazak u Srbiju!

Vesti

TRAMP: SASTAĆU SE SA PUTINOM U BEOGRADU! Kandidat za predsednika SAD najavio dolazak u Srbiju!

Podeli vest

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp namerava da izgladi odnose sa Rusijom tako što će se sresti sa Vladimirom Putinom u Beogradu. Favorit u trci za Belu kuću rekao je američkoj kablovskoj televiziji MSNBC da je glavni grad Srbije savršeno mesto za pomirenje dve velike sile

- Čim postanem predsednik, jedan od mojih prvih poteza biće obnavljanje odnosa sa Rusijom i njenim predsednikom Vladimirom Putinom. Nameravam da mu predložim da se sastanemo na neutralnom terenu, u Beogradu, gradu koji je on već posetio i u kojem je uvek dobrodošao. To će biti moj gest dobre volje - izjavio je Tramp za MSNBC.

GEST DOBRE VOLJE
Nameravam da predložim Putinu da se sastanemo na neutralnom terenu, u Beogradu, gradu koji je on već posetio i u kojem je uvek dobrodošao
Donald Tramp

On je dodao da će se tom prilikom izviniti Srbima za NATO bombardovanje 1999, kao i da će Rusima ukinuti sankcije koje su im SAD nametnule 2014. zbog konflikta u Ukrajini.

Američka javnost zaprepašćena je Trampovom izjavom. Njegovi kritičari iz redova Demokratske stranke smatraju da bi pomirenje s Rusijom pokazalo slabost Amerike, kao i da Beograd nije adekvatno mesto za susret dva najmoćnija čoveka. Iz istih razloga Trampa su napali i suparnici u njegovoj Republikanskoj partiji, navodeći da njegova izjava nema veze s pameću.

Međutim, menadžer kampanje američkog milijardera Korej Levandovski kaže da Trampova odluka nikoga ne treba da čudi.

- Gospodin Tramp je oduvek imao lepo mišljenje o Srbima. Smatra da im je administracija predsednika Bila Klintona, koji potiče iz redova demokrata i čija se supruga Hilari sada kandiduje za predsednika, nanela veliku nepravdu. Baš zbog toga misli da bi Beograd bio idealno mesto za njegov susret sa Putinom - obrazložio je Levandovski.

On je podsetio da se Donald Tramp pre nekoliko godina već izvinio Srbima zbog NATO bombardovanja, a da sada to namerava da uradi i u Beogradu.

- Klintonovi su napravili haos na Balkanu i na Kosovu. Pogledajte šta smo napravili Srbiji bombardovanjem sa sigurne visine. Ti isti Srbi su spasavali američke pilote u Drugom svetskom ratu. Velika je greška što smo bombardovali narod koji je bio naš saveznik u oba svetska rata. Klintonovi to smatraju uspehom, a za mene je to sramota. Upućujem izvinjenje Srbima za sve greške američke politike, a pre svega Klintonove. Nama u borbi protiv islamskog terorizma trebaju saveznici koji imaju ratno iskustvo borbe sa ovim zlom, a to su u Evropi Rusi i Srbi - rekao je svojevremeno Tramp.

I sve gorenavedeno bi bilo u redu da danas nije 1. april.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
unaaa

pre 8 godina

nije samo Putin dobrodosao I Tramp, naravno. sta svi misle Tramp kaze\n

vojska_spasa

pre 8 godina

Odusevio sam se dok sam citao i reko bravo Trampe Srbine! a onda sam dosao do kraja teksta i poceo da se smejem, hahaha.\nDobri ste...\n

XXL

pre 8 godina

Kol'ko vidim ovaj Tramp je jedini u Americi - NORMALAN. Što je za svaku pohvalu, a i mudar državnički potez.

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Welcome, Mr. President Trump to Serbia.

Beograd naš grad

pre 8 godina

Trampu da poželimo da uspe na svom putu i ostvarenju i da bude predsednik SAD-a i da otvori oči i amerikacima i eropejcima šta su činili, komu su činili zla i ko su ustvari Srbi. Hvala mu i na ovakvoj pdoršci.

sasA

pre 8 godina

hahahaha...citaj do kraja pa knda pisi hahahaha!!!! Pozdrav.

Malo morgen

pre 8 godina

Hvala na izvinjenju. Da pređeđmo na sledeću tačku: ratna odšteta!!!

zeljko petrovic

pre 8 godina

Ako je i delic od ovoga teksta istinit,mogu samo da mu pozelim dobrodoslicu u nasu zemlju bez obzira postao ili ne predsednik USA! Naravno da bi to bila vrhunska cast za nasu malenu Srbiju da ugostimo i mozda "pomirimo" Istok-Zapad tj. nasu bratsku Rusiju i mocnu USA. Gospodinu Trampu zelim svu srecu i uspeh u borbi za predsednicko mesto s nadom da ce postati predsednik USA!!!

Robin Hood

pre 8 godina

Mislim da je to sasvim odmerena politika, kojoj bi samo ratni huskaci i profiteri oruzja bili usprotivljeni. Samo misljenje demokrata i dela GOP-a da bi tim cinom pomirenja Amerika pokazala slabost ih ustvari cini slabim.

ZeroSRB

pre 8 godina

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha fenomenalno

Grunf9

pre 8 godina

Redovno citajuci vas tabloid sam zakljucio da je kod vas uvijek prvi april

DRAGAN

pre 8 godina

Ako nadjete vise od pet svetskih drzavnika,koji bolje misli o nama,nego Donald Tramp,saljem izvinjenje.Pa on bolje misli i od premijera.Drago mi je sto ovo citam u Japanu,osecam se jos vislji,nego inace.

sasA

pre 8 godina

Zaboravih da je danas 1 april i citajuci ovo pomislih: "ovo mora biti da je zesca sprdnja" i gle... stvarno jeste! Moram reci jedna od boljih prvoaprilskih sala...hahaha!!!

Stevan

pre 8 godina

Hrvati mole Boga da Donald Tramp ne postane sledeci Americki predsednik. Ja molim Boga da Tramp pobedi na izborima i postane predsednik USA !!!

zikas66

pre 8 godina

ovo nije sala ovo je iskopirano iz drugih elektronskih medija i ova baba narikaca samo dodala da je sala a tramp je uistinu ovo izjavio :)

Željko

pre 8 godina

Bojim se da će Tramp u slučaju da dobije izbore,a nastavi sa ovakvom politikom završiti kao Kenedi...

Aras Balic

pre 8 godina

Ostanite "Kauboji" sa druge strane okeana! Evropi nisu potrebni "Kauboji". Evropa kao i Rusija su stare civilizacije !

zapusen nos

pre 8 godina

Ovde se lepo vidi kakvi su citaoci ovi sto se javljaju!! Povrsni i polupismeni! Ne procitaju (i ne razumeju) tekst do kraja a donose zakljucke! I to vecina Putinovi obozavaoci! Pa posle se bune kad ih zajeb..aju !

Izbori 2024

Vesti

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija