• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

01.04.2016

19:01

ČURKIN RAZOTKRIO PRLJAVU IGRU ANKARE: Turska je glavni snabdevač ISIS-a oružjem!

Vesti

ČURKIN RAZOTKRIO PRLJAVU IGRU ANKARE: Turska je glavni snabdevač ISIS-a oružjem!

Podeli vest

Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin u pismu upućenom Savetu bezbednosti UN rekao je da je Turska glavni snabdevač terorističke grupe Islamska država oružjem i vojnom opremom, a da su za realizaciju tih aktivnosti zadužene bezbednosne službe te zemlje

- Glavni snabdevač oružjem i vojnom opremom boraca IS-a je Turska, koja to radi preko Nacionalne bezbednosne organizacije. Transport se vrši uglavnom vozilima, uključujući transport u sklopu humanitarnih konvoja - navodi se u pismu, a prenela je agencija Tas s.

Čurkin je izneo podatke o isporuci oružja i municije teroristima u Siriji tokom perioda između novembra 2015. i kraja januara 2016. godine.

Ruski diplomata je, takođe, izneo da je 25. januara 2016. Turska fondacija za ljudska prava i slobodu isporučila opremu i hranu u težini od oko 55 tona teroristima Islamske države.

On je naveo da ključnu ulogu u snabdevanju terorista oružjem igra fondacija Besar, koja je tokom 2015. "organizovala oko 50 konvoja u područja Bajirbučak i Kiziltepe, 260 kilometara severno od Damaska".

Čurkin je obavestio Savet bezbednosti i o krijumčarenju eksploziva i industrijskih hemikalija terorističkim grupama u Siriji, "što se obično organizuje sa turske teritorije". 

(VIDEO) DŽIHADISTI PODVILI REP: Ovako su Rusi oslobodili Palmiru!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija