• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

12.04.2016

21:35

DŽIHADISTI UMORNI OD RATA: Više od 1.000 islamista položilo oružje u sirijskoj Deri!

Vesti

DŽIHADISTI UMORNI OD RATA: Više od 1.000 islamista položilo oružje u sirijskoj Deri!

Podeli vest

Više od hiljadu terorista predalo je oružje u sirijskoj provinciji Dera, a režim prekida vatre poštuju i sirijska vojska i snage naoružanih terorista, izjavio je zamenik guvernera te provincije Avad Suidan

U okviru procesa nacionalnog pomirenja sukobljenih strana, u naseljeni punkt Kin u Siriji dostavljeno je petsto paketa rusko-sirijske humanitarne pomoći. Osim toga, deca iz lokalne škole dobila su pakete u kojima su se našle i čokolade, biskviti i vafli.

Zamenik guvernera provincije izrazio je zahvalnost Rusiji za dostavljene proizvode koji predstavljaju „znak prijateljstva“ među narodima.

- Postoji veliki pomak kada je u pitanju primirje Deri - za mesec i po dana više od hiljadu terorista je predalo oružje i učinili smo da se oni u potpunosti vrate mirnom životu- izjavio je Suidan.

Predstavnik ruskog Centra za primirje sukobljenih strana u Siriji pukovnik Jurij Zrajev takođe je prisustvovao dodeli humanitarne pomoći i naveo da je ona veoma važna u svetlu bliske udaljenosti Kina i liniji vatre.

- Deo teritorije provincije kontrolišu terorističke grupe, prvenstveno DAEŠ i Nusra front. Ovaj naseljeni punkt nalazi se na čelu. Dva kilometra odatle su položaji terorista. Ovo je prilično složena akcija, ali smo pokušali da dođemo i dostavimo humanitarnu pomoć, jer ljudi imaju problema sa prehrambenim proizvodima- naveo je Zrajev.

- Ovaj proces je prilično složen, ali ako se uporedi sa statistikom i analizom prošlog meseca, postoji pozitivni rast, postoje pomaci. Oni se pre svega tiču pobede koju je izvojevala vojska lojalna predsedniku u Palmiri i drugih nedavnih uspešnih operacija- dodao je Zrajev.

On je, takođe, rekao da je petogodišnji rat u Siriji izmorio ne samo mirno stanovništvo već i predstavnike terorističkih grupa, koji sve češće donose razumne odluke i odbijaju da ratuju.

PROČITAJTE JOŠ:

RUSKI KOMANDANT PRIZNAO: Naši specijalci su pomagali avijaciji u napadima na islamiste!

(VIDEO) PUTIN ZADOVOLJAN: Porudžbine ruskog oružja premašile rekordnih 56 milijardi dolara!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija