• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

13.04.2016

16:02

PUTIN NA DIREKTNOJ LINIJI! Rusi imaju više od milion pitanja za predsednika!

Vesti

PUTIN NA DIREKTNOJ LINIJI! Rusi imaju više od milion pitanja za predsednika!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin sutra će u redovnoj godišnjoj emisiji "Direktna linija" odgovarati na pitanja građana

Od građana Rusije do sada je stiglo više od milion pitanja.

Ove godine među najvažnijim pitanjima su rast cena komunalija, što je stalna boljka Rusa, i stanje ruskih puteva, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je naveo da je stigla prava lavina fotografija koje prikazuju ruinirane puteve pune rupa. 

Druge stvari koje zabrinjavaju Ruse uključuju rast cena i neisplaćivanje plata, rekao je portparol novinarima. 

"Direktna linija" s predsednikom organizuje se 14. godinu, i pruža mogućnost šefu države da proceni raspoloženje građana, sasluša njihove primedbe i objasni svoju politiku, domaću i međunarodnu. Očekuje se da će ove godine više nego ranijih predsednik posvetiti dosta vremena svetskoj politici, rekao je Dmitrij Trenin, direktor moskovskog Karnegi centra.

RUSKO NJET: Putin odbio da izruči Sarajevu srpskog oficira!

- Rusija je u ratu na Bliskom istoku već neko vreme. Do sada je bila uspešna, ali ljudi su zabrinuti, oni takođe brinu o tome šta će se desiti dalje u Ukrajini - rekao je Trenin. 

Trenin je rekao da će poruka biti jasna, "ovo je težak svet, komplikovana je situacija, Zapad je protiv nas, cena nafte je pala na najniži nivo za 12 godina, prema tome teško je, ali treba da se okupimo oko Kremlja". 

Emisija kada Rusi pozivaju predsednika takođe daje građanima šansu da se osećaju da su saslušane njihove brige, i zasniva se na tradiciji koja potiče iz carske Rusije kada bi seljaci direktno tražili od cara da reši njihove probleme. 

PUTINOV TAJNI RAT: U Nemačkoj i zemljama Zapada formirao mrežu elitnih boraca?!

Ruski predsednik nazvao je ovaj događaj jednom od društvenih anketa u zemlji koja najviše otkriva. 

- Da ne bi bio iznenađen Putin posmatra raspoloženje naroda vrlo pažljivo i ovakve konferencije za štampu su vrlo važne za to, tako da dobije informacije iz prve ruke o ljudima u zemlji - rekao je Trenin za AP. 

Nedelju dana pre emisije Rusi mogu da podnesu pitanja preko onlajn portala ili preko društvenih mreža. Na sam dan emisije građani mogu da pozovu Putina telefonom, a predsednik takođe prima pitanja od Rusa preko video linkova postavljenih na odabranim mestima širom zemlje. Program, koji je vrlo detaljno isplaniran, često traje satima. 

Prema anketi nezavisnog Centra Levada, gotovo polovina Rusa bi pitalo Putina oko svakodnevnih ekonomskih tema, kao što su visina prihoda i povećanje cena. 

Samo 12 odsto Rusa je reklo da će pitati predsednika o korupciji, pokazuje anketa. Kako navodi AP ta anketa sprovedena od 25. do 28. marta među 1.600 ispitanika, odražava ; ekonomske izazove s kojima se Rusija suočavala poslednjih nekoliko godina.

PUTIN: Rusija i dalje lider u svemirskoj industriji!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija