• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

19.04.2016

17:58

KABUL SE NE SMIRUJE:  Još jedna snažna eksplozija potresla grad!

Vesti

KABUL SE NE SMIRUJE: Još jedna snažna eksplozija potresla grad!

Podeli vest

Još jedna snažna eksplozija odjeknula je u Kabulu nekoliko sati nakon što je bombaš samoubica usmrtio najmanje 28 ljudi i ranio ih 300 nedaleko od Ambasade SAD

Tačna lokacija nove eksplozije u prestonici Avganistana još nije poznata, ali su očevici rekli za Rojters kako su čuli zvuk sirena širom grada.

Prema prvim informacijama, reč je o improvizovanoj eksplozivnoj napravi.

Podsećamo, rano jutros centar Kabula potresla je eksplozija, nakon čega je počeo oružani sukob talibana i bezbednosnih snaga u kom je ubijeno najmanje 28 ljudi, a više od 300 njih je povređeno. 

EKSPLOZIJA U CENTRU KABULA, ima mrtvih i povređenih!

Talibani su na svom veb-sajtu na paštunskom jeziku objavili da su oni odgovorni za samoubilački napad na "Desetu jedinicu" Nacionalnog direktorata za bezbednost (NDS), koja je nadležna za zaštitu vladinih ministarstva i važnih ličnosti. 

Oni su naveli da je automobil bomba razneo glavnu kapiju ispred kancelarije, omogućivši drugim borcima, među kojima je bilo još bombaša samoubica, da uđu u kompleks pod jakim obezbeđenjem. 

Talibani su prošle nedelje upozorili da će „pokrenuti obimne napade na položaje neprijatelja širom zemlje“. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija