• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

21.04.2016

10:23

LUDA ŽURKA U NAJAVI! Kraljica Elizabeta Druga slavi DEVEDESETI rođendan!

Vesti

LUDA ŽURKA U NAJAVI! Kraljica Elizabeta Druga slavi DEVEDESETI rođendan!

Podeli vest

Britanska kraljica Elizabeta Druga, monarh s najdužim vladarskim stažom u britanskoj istoriji, obeležiće danas u Vindzorskom dvorcu 90. rođendan

Širom Velike Britanije mogu se videti dečja kolica ukrašena kraljičinim likom, zastavice i kraljičini portreti u izlozima, a u Vindzoru već nekoliko dana vlada uzbudljiva atmosfera, prenele su svetske agencije.

Iako nije planirana pompezna proslava, sa londonskog Tauera i iz Hajd parku ođeknuće počasna topovska paljba, a zgrada Parlamenta biće osvetljena u bojama britanske zastave.

Objavljena je i nova serija fotografija autorke Ani Lajbovic, na kojima kraljica pozira ispred Vindzorskog dvorca sa svojim unicima, praunucima i psima.

Rođendan britanske kraljice obeležava se dva puta svake godine, prvo na sam dan rođenja, 21. aprila, i drugi put, zvanično, u junu, kada su veće šanse da vreme bude sunčano i suvo za paradu.

Današnje obeležavanje rođendana smatra se generalnom probom za zvaničnu proslavu s brojnim ceremonijama planiranim početkom juna. Time se takođe otvara rođendanska sezona koja će trajati punih šest nedelja, da bi se završila stotinama velikih i malih proslava.

Popularnost kraljice i kraljevske porodice bila je na najnižem nivou u vreme smrti princeze Dajane 1997, ali se njihova popularnost vratila s venčanjem princa Vilijama i Kejt Midlton i rođenjem njihovo dvoje dece, princa Džordža, sada trećeg u redu za tron, i princeze Šarlot.

Britanski premijer Dejvid Kameron odaće počast kraljici na višečasovnoj sednici Parlamenta posvećenoj proslavi njenog rođendana.

- Njeno Veličanstvo je simbol snage i jedinstva Velike Britanije i Komonvelta - rekao je Kameron.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija