• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

21.04.2016

22:08

EU UPOZORAVA: Postoje rupe u razmeni podataka o teroristima!

Vesti

EU UPOZORAVA: Postoje rupe u razmeni podataka o teroristima!

Podeli vest

EU je upozorila da još uvek postoje velike praznine u razmeni obaveštajnih podataka o teroristima Islamske države koji se vraćaju u Evropu posle pariskih i briselskih napada

To je danas saopštio koordinator EU za borbu protiv terorizma Žil de Keršov, prenosi AFP.

On je danas podneo izveštaj ministrima unutrašnjih poslova sastanku u Luksemburgu nakon ponovljenih poziva lidera EU na veću saradnju u borbi protiv džihadista koji se vraćaju iz Sirije i Iraka, navodi AFP . 

- Još ima znatnih praznina u vezi sa obezbeđivanjem podataka za Evropol - kada je reč o takozvanim stranim borcima za koje postoji rizik da će se vratiti iz Sirije i Iraka i izvesti napade, navedeno je u izveštaju u koji je AFP imao uvid.

Više od 90 odsto od 2.956 imena stranih boraca koliko sadrži baza podataka Evropola uneto je tokom 2015. i to samo od strane pet zemalja EU, dodao je de Keršov.

NATO UPOZORIO EU: Mogući napadi džihadista hemijskim i biološkim oružjem!

On je naveo da to pokazuje značaj pružanja podataka. 

Ministri EU su na sastanku u Luksemburgu pozvali na promenu mentaliteta kako bi se poboljšala borba protiv terorizma nakon pariskih napada od prošle godine i briselskih u martu kada su na meti bili metro i aerodrom.

KUNU SE U ALAHA, U SRCU SU ĐAVOLI! iSIS pogubio 250 žena jer su odbile "seksualni dzihad"!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija