• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

21.04.2016

22:32

PAKAO U NAJAVI: Sirija spremna za rat sa Izraelom?!

Vesti

PAKAO U NAJAVI: Sirija spremna za rat sa Izraelom?!

Podeli vest

Prema izjavama izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, Golanska visoravan pripada Izraelu i međunarodna zajednica treba to da prizna, piše italijanski list „Đurnale“

Tokom sednice Vlade Izraela koja je trajala nekoliko sati Benjamin Netanijahu je rekao:

- Odlučio sam da sazovem ovu sednicu na Golanskoj visoravni kako bismo poslali novi signal - visoravan će zauvek ostati u rukama Izraela.“

(VIDEO) STRATFOR NE VERUJE PUTINU: Rusija sprema nešto veliko, opet šalje oružje u Siriju!

Premijer očekuje da će na toj teritoriji, koju će Izrael štititi od Al Kaide, ID–a, Hezbolaha i svih ostalih neprijatelja Izraela, biti naseljene hiljade izraelskih porodica i da će se razvijati turizam i poljoprivreda, piše list „Đurnale“.

RUSKI KOMANDANT PRIZNAO: Naši specijalci su pomagali avijaciji u napadima na islamiste!

Golanska visoravan je neodvojivi deo Izraela. U ovom nespokojnom regionu Izrael je izvor stabilnosti i rešenja, a ne problem.

- Mnoge zemlje regiona priznaju da Izrael predstavlja tampon zonu između islamskih ekstremista i terorističkih organizacija čiji je cilj da prvo osvoje Siriju, a zatim i ceo svet - naglasio je Netanijahu.

Public

Izraelski premijer je upozorio neprijatelje: „Ako Izrael bude napadnut, odgovor će biti nemilosrdan“, naveo je autor članka.

Novinar piše da je tokom poslednjeg sastanka državnog sekretara SAD Džona Kerija i Benjamina Netanijahua izraelski premijer rekao da njegova zemlja neće ometati diplomatsko rešavanje krize u Siriji, ali dogovor treba da predviđa odlazak glavnih aktera na bojnom polju — radi se o Iranu i „Hezbolahu“. Netanijahu je potvrdio svoju poziciju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu sa kojim se sastao danas u Moskvi.

GRADONAČELNIK LONDONA DŽONSON: Rusi su učinili sve da Zapad izgleda neefikasno!

Izraelski premijer se obratio i svetskoj zajednici sa pozivom da prizna realnost — sve što se nalazi sa izraelske strane granice ne podleže izmeni i nakon 50 godina došao je trenutak da međunarodna zajednica prizna suverenitet Izraela na Golanskoj visoravni.

AP PHOTO

Izjave šefa Vlade Izraela izazvale su munjevitu reakciju Damaska koji je saopštio da je spreman za novi rat.

- Mi ćemo po svaku cenu povratiti visoravan. Spremni smo na sve kako bismo domovini vratili Golansku visoravan. Nakon pobede u ratu protiv terorizma, mogli bismo otpočeti drugi rat - protiv Izraela- rekao je zamenik ministra inostranih poslova Sirije Fejsal Mekdad.

OPASNE IGRE NA NEBU SIRIJE: Ruski Su-27 umalo naleteo na izraelski F-16!

Mekdad je pozvao čitavu arapsku naciju da pomogne Siriji u borbi protiv Izraela, navodi se u članku.

Golanska visoravan, ranije poznata kao Sirijska visoravan, u posedu je Izraela nakon završetka Šestodnevnog rata sa Sirijom 1967. godine, a zbog te teritorije te dve države su ratovale ponovo 1973. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija