• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.04.2016

14:37

AMBASADOR SAD U NATO: Neće biti skorog širenja Alijanse!

Vesti

AMBASADOR SAD U NATO: Neće biti skorog širenja Alijanse!

Podeli vest

Američki ambasador pri NATO Daglas Lut smatra da nema prostora za širenje NATO u skoroj budućnosti zbog straha da bi to destabilizovalo Rusiju, prenosi Rojters

Ova agencija navodi da bi tako nešto moglo da razočara Gruziju i veliki deo balkanskih država, podsećajući da je u decembru prošle godine pozvao Crnu Goru u članstvo, u prvom procesu širenja od 2009.

- Praktično govoreći, mislim da nema mnogo prostora u skorije vreme, u narednih nekoliko godina možda, za dodatno širenje NATO - naveo je Lut na Aspenovom bezbednosnom forumu u Londonu.

On je ocenio da "Rusija igra važnu ulogu u strateškom okruženju" i da će "strateško okruženje zakočiti širenje NATO".

- Ako uzmemo u obzir ono što je prethodno rečeno... o unutrašnjoj slabosti Rusije i mogućem stalnom propadanju, ne bi imalo smisla sada gurati još dalje i možda ubrzati ili destabilizovati to propadanje - rekao je Lut.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bubasvaba

pre 8 godina

NATO u frci posle sastanka sa RUSIMA i gde ste sad vi ljudine u velikoj crnoj gori uvodite sankcije onima koji su vlasnici skoro cele obale i sad vas nato sutnuo ????djecete sad djetici ????

PROPADA NATO A PRIVIDJA MU SE

pre 8 godina

Ahahahaaa fatamorgana, nokaut NATO-a. Bravo Rusi braco!!

Montenegrin

pre 8 godina

Heeehehehehe drago mi je dase brinete za Montenegro. I zahvalan sam vam zbog toga! Ali ako nas oni odbache vi cete nas primit oberuchke. Ja to znam, pa na kraju krajeva "braca smo " zar ne?

Montenegros

pre 8 godina

Borkane!!!!! Nato ce snama ojachat isto koliko I Rusija sa vama.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija