• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: indipendent.co.uk

23.04.2016

17:21

(VIDEO) AMERIČKI RAZARAČ U BALTIKU JE PROVOKACIJA: Rusija najavila da će preduzeti sve neophodne mere!

Vesti

(VIDEO) AMERIČKI RAZARAČ U BALTIKU JE PROVOKACIJA: Rusija najavila da će preduzeti sve neophodne mere!

Podeli vest

Moskva je najavila preduzimanje „svih neophodnih mera“ nakon što je američki brod razarač doplovio veoma blizu njenih teritorija u Baltičkom moru, prenosi „Independent“

Rusija je optužila SAD i NATO za zastrašivanje. Ruski ambasador u NATO Aleksandar Gruško je rekao da njegova zemlja ne bi olako preduzela takve korake.

(VIDEO) AMERIKANCI PROTESTUJU ZBOG INCIDENTA NA BALTIKU: Ruski avioni simulirali napad na naš razarač!

- Ovo izgelad kao pokušaj vršenja vojnog pritiska na Rusiju-rekao je Gruško nakon sastanka sa američkim ambasadorom u NATO Daglasom Lutom.

- Preduzećemo sve neophodne mere, preventivno kako bismo odgovorili na ovaj pokušaj koriščenja vojne sile- rekao je Gruško.

(VIDEO) MOSKVA O INCIDENTU NA BALTIKU: Suhoji poštovali pravila bezbednosti u susretu s američkom razaračem!

Tenzije između SAD i Rusije su porasle kada su ruski vojni avioni suhoj proleteli blizu američkog broda razarača prošle nedelje.

(VIDEO) KLJUČA BALTIČKO MORE: Pentagon se žali, ruski SU-27 presreo američki špijunski avion!

Gruško i Lut imaju drugačije viđenje tog događaja.

Lut je rekao da se razarač nalazio na rutinskom poslu u međunarodnim vodama blizu Poljkse, kada su ga „uznemiravali“ ruski avioni.

(VIDEO) PILOT RUSKOG SUHOJA: Američki razarač prilazio našoj bazi, da je zapucao bio bi POTOPLJEN!

Američki državni sekretar Džon Keri je kasnije naveo da je brod mogao i da otvori paljbu zbog vojnog pritiska. 

Tanjug

Govoreći nakon sastanka, Gruško je dodao da ne može doći do otopljavanja u odnosima dve zemlje sve dok se SAD i njeni saveznici ne povuku sa ruske granice. 

Američki komandir mornarice u Evropi Mark Ferguson je rekao da se prisutnost ruskih patrola na obalama Skandinavije, Škotske i Mediterana povećala za oko 50 odsto u odnosu na prošlu godinu. 

Na sastanku je bilo reči i o Ukrajini, a generalni sekretar NARO Jens Stoltenberg je naveo da se dve zemlje ne slažu oko jedne stvari, a to je Ukrajina. 

- Mnoge zemlje se ne slažu sa Rusijom koja pokušava da situaciju u Ukrajini predstavi kao građanski rat. Rusija destabilizuje istočnu Ukrajinu, dajući podršku separatistima, dajući im municiju, opremu i komandu - rekao je Stoltenberg. 

On je naglasio važnost saglasnosti između ovih zemalja, dok Rusija i dalje negira umešanost u konflikt u Ukrajini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mikac

pre 7 godina

Pravi odgovor Rusije na ovaj americki razarac u baltickom moru je da Rusija postavi na deset nautickih milja deset ruskih razaraca naoruzanih nuklearnim raketama. E da vidimo sta ce tada reci amerikanci.

XXL

pre 7 godina

Reći će da ti je komentar naivan sa nuklearnim raketama. Pozz.

usaf

pre 7 godina

Gde su sada oni Sukhoi,da vidimo ,smeju li sad da nadlete silu.Stigli gospodari mora i okeana US.NAVY.

Harašo

pre 7 godina

"Usaf"-e napisao si jednu rečenicu a gomilu gluposti. Pa suhoji su nadletali razarač, a jedan je prošao tik uz toranj razarača i to na 9 metara. Eto gde su bili. Da je razarač zapucao oborio bi suhoj (možda) ali bi zato razarač bio potopljen, pa bi bilans bio: rusima šteta jedan suhoj i jedan pilot, a amerima jedan razarač i 750 mornara, lep bilans za amere, tako bi "gospodar" mora prdnuo u čabar. Ruski suhoji su izvodili tzv. "dogfight" tj. zezali su amere. Inače Baltik je Obedska bara za ruse. Nema na i u njemu šta ne kontrolišu. Sa druge strane lansiranje jenog torpeda iz ruske podmornice sa promenljivim brzinom kretanja nije moguće presresti i NORAD se užasava njega.

usaf

pre 7 godina

Prvo,avioni Su-24 su stari pola veka i uz to jos nenaoruzani.Drugo,da su Rusi neka sila,ne bi dozvolili da im Turski F-16 obori avion(neka proba neko to Americi da uradi),i slag na tortu-US.Navy je dosao na par desetina milja od Ruske obale-neka to urade Rusi Americi ako mogu.

Aleks

pre 7 godina

Bio sam ti napisao prlično, pokušavi da ti razbistri tvoje zablude, ali nako čitanja shvatih da ti ništa nećeš razumeti. A, setih se poslovice, - kad porasteš i odrasteš, kaž će ti se samo.- , ma da to pokad kad ne važi, jer ima onih koji porastu i ostare a NIKADA NE O D R A S T U.

usaf

pre 7 godina

Prvo nauci pravopis ili procitaj ono sto si napisao,pa ispravi greske ako znas.

cile

pre 7 godina

Aleks ne budi siguran u to što veruješ. Nadoće, naleteće. Tim amerima je u krvi da ratuju i izazivaju nerede u svetu..... Daće Bog da se nađe neko luđi i ko će im doći glave.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija