• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

27.04.2016

08:48

GOTOVA TRKA ZA NOMINACIJE?! Tramp pobedio u svih pet država, Klintonova u četiri!

Vesti

GOTOVA TRKA ZA NOMINACIJE?! Tramp pobedio u svih pet država, Klintonova u četiri!

Podeli vest

Kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp pobedio je u svih pet država u kojima su u utorak održani stranački izbori, dok je kandidat demokrata Hilari Klinton osvojila najviše glasova u četiri od pet država na severoistoku SAD


Tramp je proglasio sebe "verovatnim kandidatom" posle velikog uspeha na izborima u Konektikatu, Delaveru, Merilendu, Pensilvaniji i Roud Ajlandu. Pobedama u tim državama pribiližio se broju glasova potrebnom za predsedničku nominaciju pre partijske konvencije u julu.

Tramp je izjavio da neće menjati svoju politiku ako postane predsednik.

- Predstavljaću našu zemlju s dostojanstvom i veoma dobro. Ali ne želim da menjam svoju ličnost. Ona me je ovde dovela - rekao je Tramp svojim pristalicama u Njujorku.

Tramp sada ima 950 glasova delegata, a za nominaciju je potrebno 1.237.

TRAMP I HILARI UZELI NJUJORK! Favoriti za predsedničke nominacije oduvali konkurente!

Ni Ted Kruz ni Džon Kejsik ne mogu da prestignu Trampa po broju glasova i da direktno osiguraju nominaciju, ali ostaju u trci jer se nadaju takozvanoj "dogovorenoj" konvenciji, kada delegati posle prvog kruga glasaju nezavisno od rezultata stranačkih izbora.

Njih dvojica su se već dogovorili o zedničkoj strategiji na narednim izborima u državama Indijana, Oregon i Nju Meksiko kako bi onemogućli da Tramp dobije direktnu nominaciju.

BOMBA! REPUBLIKANAC RODŽER STOUN TVRDI: Hilari Klinton ubila Džona Kenedija mlađeg!​

Berni Sanders sprečio je Hilari Klinton da postigne uspeh na izborima u svih pet država. Posle pobede na Roud Ajlandu Sanders je obećao da će se boriti do kraja procesa nominacije.

Malo je verovatno da će Sanders moći da prestigne Hilari Klinton koja je do sada osvojila 90 odsto glasova potrebnih da osigura nominaciju.

NEZABEŽEN SLUČAJ U AMERIČKOJ KAMPANJI: Kruz i Kejsik se udružili s ciljem da poraze Trampa!​

Klintonova je do sada osvojila 2.141 glas, a Sanders 1.321. Za demokratsku nominaciju potrebno je 2.383 delegata.

Klintonova je kampanju prethodnih dana najvećim delom usmerila na opšte izbore, pozivajući pristalice Sandersa da joj pomognu da ujedini Demokratsku partiju i da privuče glasače Republikanske partije koji nisu zadovoljni republikanskim kandidatima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Posmatrac

pre 7 godina

" Stimanjem " predsednik Amerike bit ce Hilari Klinton. Stimaju tamo a stimaju i ovamo.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija