• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: avaz/Miror

01.05.2016

22:24

(VIDEO) DRAMA NA NEBU: Mađari podigli Gripene na britanski Boing, putnici mislili da će da ih obore!

Vesti

(VIDEO) DRAMA NA NEBU: Mađari podigli Gripene na britanski Boing, putnici mislili da će da ih obore!

Podeli vest

Dva lovca tipa Gripen mađarskih vazdušnih snaga presrela su Boing 777 Britiš eirvejza na letu Dubai – London nakon što je avion privremeno izgubio kontakt s kontrolom leta. Iako se radi o gotovo rutinskom zadatku, putnici u Boingu nisu tako mislili, prenosi Mirror

- Pomislili smo da se spremaju da nas sruše - rekla je Sabrina Favaz, koja je putovala sa suprugom.

Njihov avion je nakratko izgubio vezu s lokalnom kontrolom leta pri ulasku Mađarsku pa su smesta podignuta dva lovca da provere situaciju.

- Stvarno uživam da gledam kroz prozor kada letim- rekla je Favaz dodajući “Baš sam ponovo pogledala kroz prozor kada je moj muž zabrinutim glasom rekao ‘vidi onaj avion'”.

- Teško je opisati taj osećaj. Odmah pomislite kako nešto nije u redu s avionom a da vi niste niti svesni. Usta su mi se osušila, bilo mi je naizmence vruće i hladno. Bila sam sva u strahu- ispričala je uplašena putnica.

- Pomislila sam da se spremaju da nas sruše. Obično čuješ da kada pošalju dva lovca, jedan leti ispred da proveri da li je sve OK u pilotskoj kabini, a drugi leti ozada spreman da sruši sumnjivu letelicu.

Zastrašena putnica obratila se kabinskom osoblju, ali su joj oni rekli da “ne brine”, jer da se to “događa ponekad, kada izgubimo kontakt”.

Protokoli o vazdušnoj sigurnosti nalažu da piloti moraju da uspostave kontakt sa vazdušnom kontrolom na zemlji kada prelaze iz vazdušnog prostora jedne države u drugi.

Kada avion BA to nije napravio mađarske vlasti su objavile uzbunu te je poslan par lovaca kako bi identifikovali letelicu i proverili da li je sve u redu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
markoss

pre 7 godina

pa ok ovo je rutinska stvar ali treba ispitati zasto se piloti nisu javili madjarskoj kontroli??\n

marinko

pre 7 godina

Tako to rade ozbiljne države , nadam se da nadležne službe vide koliko nam fali eskadrila lovaca !!!n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija