• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2016

09:10

BESNI ULIČNI RAT U PARIZU! Policija evakuiše migrante iz gimnazije, DEMONSTRANTI IH NAPADAJU!

Vesti

BESNI ULIČNI RAT U PARIZU! Policija evakuiše migrante iz gimnazije, DEMONSTRANTI IH NAPADAJU!

Podeli vest

Policajci su evakuaciju počeli jutros oko 6.15 sati, navodi "Frans enfo", dodajući da se ispred zgrade gimnazije nalazi više desetina pripadnika snaga reda

Francuska policija počela je rano jutros da iz gimnazije u Parizu evakuiše desetine migranataraznih nacionalnosti koji su se u tu zgradu nezakonito uselili, a tom prilikom su se policajci sukobili sa demonstrantima koji su se okupili ispred gimnazije u pokušaju da spreče evakuaciju, javljaju francuski mediji.

Policija je upotrebila suzavac kako bi rasterala nekoliko desetina demonstranata ispred gimnazije Žan-Žores, koja se nalazi u 19. pariskom arondismanu, a koja je mesecima bila prazna dok se 21. aprila nije u njoj smestilo oko 150 migranata, prenosi “Figaro”.

Demonstranti, među kojima su neki imali maske i kapuljače, pokušali su da blokiraju ulaz u gimnaziju i pritom su na policiju bacali projektile, ali je policija uspela da oslobodi pristup gimnaziji i da uspostavi red i mir.

Tanjug/AP

Policajci su evakuaciju počeli jutros oko 06.15 sati, navodi “Frans enfo”, dodajući da se ispred zgrade gimnazije nalazi više desetina pripadnika snaga reda.

Migranti koje policija evakuiše su iz Eritreje, Sudana, Somalije, Avganistana, Jemena, ali i iz Maroka, Tunisa i drugih zemalja, a među njima ima i žena i dece.

U petak je administrativni sud u Parizu zaključio da su migranti nezakonito useljeni u gimnaziju, a lokalne vlasti su još 22. aprila zatražile da oni odatle hitno budu evakuisani.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija