• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.05.2016

14:07

NE ZNAJU ŠTA ĆE S PARAMA! EMIRATI GRADE PLANINU, da bi kontrolisali vreme i MOGLI DA IMAJU KIŠU!

Vesti

NE ZNAJU ŠTA ĆE S PARAMA! EMIRATI GRADE PLANINU, da bi kontrolisali vreme i MOGLI DA IMAJU KIŠU!

Podeli vest

Ujedinjeni Arapski Emirati žele da sagrade planinu kako bi mogli da kontrolišu vreme!

 

 

 
Pojedini eksperti skeptični su u pogledu efikasnosti ovog projekta, koji se čini više kao plan Džejmsa Bonda nego rešenje za suše.

Međutim, stvarna izgradnja planine nije van dometa junaštva inženjera u UAE. Mala zemlja na Arapskom poluostrvu imala je grandiozne projekte za zaštitu životne sredine i ranije, kao što su veštačka ostrva i zatvoreno brdo za skijanje.

TRI KORAKA ISPRED SVIH: Arapi dižu ruke od svog blaga, imaju novi plan!

Naučna svrha planine je pod znakom pitanja. Nacionalni centar za meteorologiju i sezmiologiju UAE trenutno sarađuje sa Univerzitetskom korporacijom za atmosferska istraživanja iz SAD, za prvu fazu planiranja ovog ambicioznog projekta.

(VIDEO) TUGA BOŽIJA! Na ulicama ovog grada TRULE SUPERAUTOMOBILI!

Vlada UAE dala je dvema grupama 400.000 dolara kako bi utvrdili da li mogu da donesu više kiše u regionu sa izgradnjom planine.

Prošle nedelje otkriveno je da je UAE potrošila 588.000 dolara u protekloj godini za 186 letova, koji su raspršivali kalijum-hlorid, natrijum-hlorid i magnezijum po oblacima. Ovakav proces može da izazove padavine.

(FOTO) DEVOJKA TRAŽILA DOBRO PLAĆENI POSAO U EMIRATIMA, evo šta joj se dogodilo!

Sada se nadaju da nešto slično mogu da urade i sa veštačkom planinom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Posmatrac

pre 7 godina

Ajde bre dosta je zamajavanja. Kada ce nasi " emirati " vratiti pare u drzavu iz koje su je izneli i to u ovu atraktivnu investiciju. Sto da ne ? Ko umije njemu dvije. " Najuspesniji " politicari - po pravilu najneuspesnije citaju izmedju redova. Naucice mozda u nekom od sledecih zivota...

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija