• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.05.2016

18:45

NAPETO! SVET NA KORAK OD NOVOG VELIKOG RATA: Putin šalje 30.000 vojnika na NATO!

Vesti

NAPETO! SVET NA KORAK OD NOVOG VELIKOG RATA: Putin šalje 30.000 vojnika na NATO!

Podeli vest

Ruski predsednik rasporediće tri elitne divizije sa po 10.000 specijalaca duž granica sa Estonijom, Letonijom, Ukrajinom i Gruzijom. To je odgovor na nagomilavanje vojske Alijanse kod granica Rusije...

Ruski predsednik Vladimir Putin šalje dodatnih 30.000 vojnika na granice zemlje jer je NATO nagomilao svoje trupe u državama oko Rusije.

Pre kraja ove godine dve divizije biće raspoređene u zapadnom vojnom rejonu i jedna u južnom

Sergej Šojgu, ruski ministar odbrane

Tri elitne divizije od po 10.000 specijalaca biće raspoređene duž granica sa Estonijom, Letonijom, Ukrajinom i Gruzijom.

Zategnuto od 2014.

Putin je naredio ministru odbrane Sergeju Šojguu da dodatno zaštiti ruske granice nakon što je pre dva dana NATO saopštio da će povećati broj svojih vojnika u blizini Rusije na 9.000.

AMERIKANCI SE UZNEMIRILI: Rusi postavljaju tešku artiljeriju na severu Sirije!

- Rusko ministarstvo odbrane preduzima niz mera kao odgovor na nagomilavanje NATO snaga na granicama Rusije. Pre kraja ove godine dve divizije biće raspoređene u zapadnom vojnom rejonu i jedna u južnom - rekao je Šojgu.

Public

On nije otkrio koliko će pripadnika ruske armije biti raspoređeno na granicama, međutim moskovski mediji navode da su u pitanju elitne divizije, od kojih svaka broji po 10.000 vojnika.

- Dve divizije će biti raspoređene na granicama sa baltičkim zemljama i Ukrajinom, a jedna na granici s Gruzijom - pišu ruski mediji.

Slanje dodatnih snaga na granicu Rusije zapravo je odgovor NATO, koji još od 2014. kad se Krim otcepio od Ukrajine i pripojio Rusiji, nagomilava snage u istočnoj Evropi.

KOMANDANT MORNARICE SAD: Rusi su nam na Baltiku poslali jasnu poruku!

Alijansa ima 5.000 svojih pripadnika stacioniranih u blizini Rusije - u Poljskoj, Estoniji, Letoniji i Litvaniji, a pre tri dana najavila je da će tamo poslati još tri bataljona od po 1.000 vojnika, uglavnom Amerikanaca, Britanaca i Nemaca.

Incidenti na Baltiku

Pored toga, Vašington je najavio da će 2017. poslati teško naoružanje, tenkove, avione i ostalu opremu vojskama zemalja članica NATO u istočnoj i centralnoj Evropi. U pitanju su Rumunija, Mađarska, Estonija, Letonija i Litvanija, od kojih se neke graniče s Rusijom, a neke su veoma blizu.

Povučeno 30 aviona iz Sirije

Ruska vojska saopštila je da je povukla oko 30 aviona iz svoje baze u Siriji u Latakiji, uključujući sve "su-25" za kopnene napade, koji se tamo nalaze. Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov nije dao detaljnije informacije o tome koliko je letilica ostalo, ali je rekao da je u pitanju dovoljan broj za borbu protiv Islamske države (ISIS) i Al Nusra fronta, ogranka Al

Kaide u Siriji.
Putin je u martu naredio povlačenje većine ruskih snaga iz Sirije, ali nije precizirao koliko će aviona biti povučeno, a koliko će ostati. Rusija je imala više od 50 aviona i helikoptera u svojoj bazi u Latakiji.

 

Za naoružavanje tih saveznika američka administracija namerava da izdvoji čak 3,4 milijarde dolara. To je više od četiri puta veći budžet od 789 miliona dolara, koliko su SAD dosad izdvajale za vojsku u Evropi. Sve to je protivno sporazumu između Rusije i NATO potpisanom 1997, prema kojem se Alijansa obavezala da se neće širiti na istok.

MIROSLAV LAZANSKI O TAKTICI NATO PAKTA: Jedno govore, drugo rade, a treće misle!

Ujedno, u poslednje vreme povećao se broj incidenata na Baltiku.

Ruske vojne letelice u međunarodnom prostoru presrele su u više navrata američke brodove, avione i špijunske dronove, koji su se previše približili granici Rusije.

​INCIDENT IZNAD KAMČATKE: Ruski lovac MIG-31 presreo američki izviđački avion!

Ti incidenti završeni su mirno, međutim samo jedan agresivniji potez bilo koje strane mogao bi da dovede do novog velikog rata.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
usaf

pre 7 godina

Blizi se kraj diktatoru,a i ovakvoj Rusiji,kakva je pod njim:omrazena,ekonomski oslabljena...the end.

Beloica

pre 7 godina

A ja bih reko da se tebi nesto pomutilo veoma opasno u tu tvoju praznu glavu , Putin je trenutno najbolji politicar u svetu a za snagu Ruske vojske treba malo vise da se raspitas Ili da Malo vise citas

rolex

pre 7 godina

a kod koga je omrazena?ako mozes da nam objasnis,jer izgleda da si ti veliki strateg i ekonomski strucnjak.

usaf

pre 7 godina

Pa,evo pocev od EU,pa do drzava clanica ex SSSR-a,Australija,Kanada...ma spisak je dug.Sto se tice ekonomije,glavni aduti Rusije su gas i nafta,stim da Rusiji odgovara cena od 70 dolara pa navise.Koliki je to gubitak sa cenom od 40 dolara,izracunaj sam(ovu cenu su izneli ruski ekonomisti).I na polju gasa,prihodi se smanjuju,posto je USA pocela da isporucuje gas pojedinim zemljama u EU...mnogo je opsirna tema,da bi smo se prepucavali po novinama.Prosek plata u Rusiji je oko 650-700 dolara.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Da u pravu ste, vrlo verovatno da Erdogan pada ove godine....

Siniša

pre 7 godina

Koji si ti paćenik. Rusija će razbiti tvoje glupe amere

ljubisa

pre 7 godina

opet ti po običaju...nc,nc,nc...ne vrijedi tebi objašnjavati,magare bio,magare ostao....za tvoju informaciju Putin je mila majka šta bi uradio neko malo radikalniji,jer ne reaogavati na prvu na monstruzne zločine zapadu može samo Putin,čovjek lavljeg srca i mirnog duha...ali bliži se kraj nato-naci monstrumima,drže se za slamku...

risto

pre 7 godina

Samo bubaj predsednice i trup trup trupni nogom nek-se zemlja trese ru su momci i devojke i sremacke ceze.

vlada

pre 7 godina

Dokle je dovela američka nadmenost!? Ni "majka" istorija nije vas ničemu naučila, a to je da Rusi i znaju ratovati baš sa "velikima", i da te ratove nikada nisu gubili! Pobedjivali su zato što su i bolji i jači, i zato što sve imaju što vi nemate! Razmislite na šta mislim! Bolje uvucite "rogove" dok nije kasno, da ne uvučete planetu u kataklizmu u kojoj će te prvi stradati!

iq

pre 7 godina

Ne mogu da uvuku rogove, nemaju izlaza iz padanja u koje su ušli. Gube finansijsko tržište, gube uticaj, nazire se kraj neograničenoj vladavini dolara, tehnološki više nisu superiorni, industriju su već prodali za profit, stanovništvo je sve starije, ostalo im je samo oružje i njihova verzija demokratije. To su im jedini aduti, i na njih moraju igrati.

MilosObilic1389

pre 7 godina

To znači konkretno po vojnoj nauci da napadaču NATO za uspeh treba po doktrini ratovanja minimum 120,000 vojnika jer napadač mora imati 4 ; 1 da bi mogao računati na proboj ukopane odbrsambene armade... To je i za NATO na ovom delu eventualnog ratišta imaginaran pojam...

deda Raša

pre 7 godina

A kad je to NATO negde poslao kopnenu vojsku? Nije smeo ih iskrcati ni na Kosovo. Poslace ove prisilno uvedene u clanstvo, pa ce onda videti, rumuni i bugari i madjari, a i nama se onda ne pise dobro, cija majka crnu vunu prede. Rusija je opkoljena NATO "snagama" i sve je u igri pa i nuklearno oruzje. Opet ce stradati sirotinja, jer Amerika ne ratuje na svojoj teritiriji.

Robi

pre 7 godina

ovoga puta frende dobiti će ameri po pičorku i doma i na baltiku i sve gdje god ih ima ako nastave sa svojim kurvinskim provociranjem Putina.

nada

pre 7 godina

Zapadnjaci ce procikobos po trnju, Napoleon, Hitler, sada ameri sa svojim satelitima a posebno te male zemljice I jade zna se ko krene na Rusiju sta mu se desi. Bila sam u divnoj zemlji Rusiji u njenom malom delicu, koliko lepote, culture, duhovnog mira sve odise dobrotom. Putin je pametan strpljiv, odmeren a li opasan kada diras ono sto ne smes, on ne vice ne urla ne mase rukama kao zapadnjaci njegov pogled sve kaze a da onaj drugi nezna na cemu je

amer

pre 7 godina

Ameri ce se boriti protiv Velike Rusije do poslednjeg Istocnoevropljana(gov..a poput bugara, rumuna, crnogoraca,hrvata,slovenaca,ceha, poljaka, litva, blitva i ostalih.Kad ih rusi potamane onda ce zapad uspostaviti primirje. Naravno Madjari i slovaci su mudre nacije pa se nece mesati-Ameri u boj do poslednjeg evropljana. H -hitl.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija