• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2016

22:37

AFERA O IZBEGAVANJU PLAĆANJA POREZA NASTAVLJA: U Panamskim papirima i 34 adrese iz Srbije!

Vesti

AFERA O IZBEGAVANJU PLAĆANJA POREZA NASTAVLJA: U Panamskim papirima i 34 adrese iz Srbije!

Podeli vest

Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) objavio je večeras ogromnu bazu dokumenata, koja se odnose na skoro 214.000 ofšor računa, a u bazi podataka nalaze se 34 adrese iz Srbije

Daljom pretragom, izlazi devet kompanija sa Devičanskih ostrva, 54 imena, tri posrednika, kao i 48 adresa povezanih sa Srbijom.

Baza obuhvata najmanje 21 destinaciju - od Nevade (SAD) do Hong Konga i Britanskih devičanskih ostrva. 

AFERA "PANAMA PAJPERS" Panama otvara istragu o najvećem svetskom poreskom skandalu

ICIJ ističe da ove informacije objavljuje zarad javnog interesa.

"Panamski papiri" pokazali su kako ljudi koriste ofšor firme kako bi izbegli plaćanje poreza i sankcije, podseća BBC.

AFERA "PANAMA PEJPERS" Osnivač Mosak-Fonseke je SIN PRIPADNIKA OZLOGLAŠENE SS JEDINICE!

Papiri su pripadali advokatskoj firmi Mosak Fonseka, čije je sedište u Panami, a procureli su zahvaljujući nepoznatom izvoru.

Ta kompanija, međutim, poriče da je uradila išta pogrešno. Pretragom se dobijaju 32 adrese iz Hrvatske, 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Posmatrac

pre 7 godina

Ono sto nisu bili u stanju da utvrde " nadlezni organi " utvrdilo je 400 novinara koji su dosli do raznih prepiski,kopija pasosa,instrukcija za placanja, ovlascenja za potpisivanje ugovora i bankarskih naloga, raznih ovlascenja pa cak i "strogo poverljivih dokumenata" NBS od vremena sankcija UN-a za koje je guvernerka Tabakovic rekla da ih nema u arhivi NBS jer ova institucija cuva dokumenta samo 10 godina ! Trag o tome kako su opljackane nase nacionalne banke kojima je oduzeta dozvola za rad jer su navodno bile nelikvidne a Dinkic i slicni su se tek kasnije setili racuna tih banaka u inostranstvu - i elegantno pomocu tajkunskih ( nekada nasih opljackanih drustvenih banaka sa promenjenim imenima da zvuce strano a u pitanju je samo fransiza ) i njihovih korespodentskih i racuna u bankama u off shore rajevima - pokupili i godinama vrteli nase pare koje su sticale generacije ! Mora se menjati zakon o policiji, Ministarstvo pravde mora imati mnogo veca ovlascenja i mora biti osnovan poseban drzavni inspektorat.Banda sacinjena od tajkuna, bankaroida, politicara DS-a na celu sa bivsim ministrom privatizacije i privrede Aleksandrom Vlahovicem nas je uvela u duznicko ropstvo,imovinu drustva, drzave ,gradjana, mangupa sa kojima su saradjivali (a posle ih pozatvarali ) su prisvojili i tudje nekretnine u katastrima uknjizili korupcijom sebi,svojim preduzecima i ponekom politicaru kao mito ! Hrabri novinari su izazvali apokalipsu u celom svetu. Padaju drzavnici sa polozaja kao snoplje. Ponekom se dozvoli da sam podnese ostavku.Pretpostavka je da ce tako biti i kod nas.Ako ne zele da ih hapse i da im sude neka ih prisile da vrate deo ukradenog od cega bi se otplatio sav dug drzave ! Ukradene su milijarede dolara ! Samo posle 2000.-te je izneto 54 milijarde dolara ! Malo li je ? Prozvati Miroljuba Aleksica, Marka i Djordja Nicovica, Miskovica, Dugalica, Beka, Kostica ( Dragijanu Radonjic Petrovic ) i slicne face da dokazu poreklo svoje imovine : u zemlji i inostravstvu. Sudjenje Miskovicu je sprdnja zbog koje nam se svet smeje ! U Srbiji nije doneta ni jedna pravosnazna sudska presuda protiv tajkuna koji su nas pokrali. Prvo osnovno tuzilastvo godinama odbacuje sve krivicne prijave protiv tajkuna.Takvo nam je pravosudje koje stiti ledja takunima.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Кад би се поштено плаћао порез - не би било богатих људи...!! Иза сваког већег богатства крије се или КРИМИНАЛ, или ПОРЕСКА УТАЈА....иза сваког....!!

ljubisa

pre 7 godina

u pravu si brate,ali moram da dodam da je razlog što vampiri ne plaćaju odnosno vrše utaju poreza taj što ne mogu da prikažu zaradu jer je zasnovana na svemu osim na legalnim aktivnostima....

XXL

pre 7 godina

Zato se kod nas sistem (država) u Srbiji obrušio na građanstvo da ga tereti porezima jer ne može da ga naplati od "panamaca" pa tako imamo enormni broj poreza pored PDV-a, akcize i taxe na sve i svašta sa uvećanom novčanom kaznenom politikom kao i uvedenim ogromnim sudskim taxama kako siromašnije stanovništvo ne bi "gušilo" i "zatrpavalo" sudove svojim "isterivanjem pravde", a od njih se lakše naplaćivalo nametnuto dugovanje zaplenom imovine što stvara sve veći krug socijalno ugroženog stanovništva dovedenog do beznađa sa floskulom - REFORME.

Miša Zemun

pre 7 godina

Mnogo žuči oko sitnica! Za državu je porez od tih 34 pobegulja samo kap u moru dok za pojedinca je to nešto nezamislivo. Reda radi, da bi shvatio o čemu pišem, ako bi država od svakog beograđanina na neki način uzela samo 1€ mesečno, šta misliš koliko bi puta taj prihod pokrio utajene poreze u Panami? A 1€ tebi i meni ne znači ništa ali u masi to je ogroman kapital. Otud tvrdnja "kap u moru" i "mnogo žuči oko sitnica". Zaključak: nije vredno se sekirati zato što je država izgubila kap u moru, a i da spaseš tu kap, to bi nestalo samo tako jer apetiti svih su sve veći sa rastom prihoda u budžet-

XXL

pre 7 godina

Pišeš napamet lično ja ne plaćam sistemu 1 euro što je kap u moru već me čeka sudska taxa za tužbu i Odluku za neisplaćene zarade kod priv.poslodavca za šta trebam biti oslobođen po Zakonu o sudskim taxama po čl.10 st.1 jer sam sudu priložio potrebne dokaze da nisam platežno sposoban. ALI NE direktivom sistema (države) sudovi su dobili NAREDBU da NEMA OSLOBAĐANJA od plaćanja sudskih taxi pozivom na "siromaško pravo" već striktna naplata ili naplata zaplenom imovine i njena prodaja preko priv.izvršitelja ako siromašna stranka nema finansijskih sredstava u vidu novca. Lično mene sud tereti za 86.000 dinara i obzirom da se već dva puta žalim to će biti uvećano za iznos taxe na Žalbe uvećano za 50% kamate. Dakle imamo da sistem (država) UTIČE na rad "nezavisnog" sudstva čime se KRŠE PROCESNA PRAVA stranaka tj. građana i o tome sam već pisao na ovim stranicama, a biće sve gore - tek je počelo. Pozz.

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija