• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.05.2016

08:32

EVO KOME ODGOVARAJU SUKOBI NA STAROM KONTINENTU: Soroš hoće da izazove KRVAVI RAT u Evropi!

Vesti

EVO KOME ODGOVARAJU SUKOBI NA STAROM KONTINENTU: Soroš hoće da izazove KRVAVI RAT u Evropi!

Podeli vest

Američki milijarder sa oko milijardu dolara godišnje, preko svojih nevladinih organizacija, finansira dolazak migranata sa Bliskog istoka u EU, što preti da izazove narodni ustanak

 

 

Iza plana Angele Merkel da primi izbeglice stoji američka organizacija "Inicijativa za evropsku stabilnost", koju finansira Soroš
 

AP PHOTO

Bernar Karajon, francuski političar

Američki milijarder Džordž Soroš pokušava da izazove građanski rat u Evropskoj uniji, upozoravaju evropski političari. Oni navode da Soroš sa oko milijardu dolara godišnje, preko svojih nevladinih organizacija, sponzoriše dolazak izbeglica na Stari kontinent, što podstiče nemire koji prete da prerastu u veliki narodni ustanak.

Francuski političar Bernar Karajon tvrdi da američki milijarder mađarskog porekla stoji iza celog projekta dolaska izbeglica u Evropu.

- Više od 100 nevladinih organizacija propagira i podstiče naseljavanje migranata sa Bliskog istoka i iz Afrike u Evropi. Trećinu njih finansiraju Evropska unija i "Otvoreno društvo" Džordža Soroša, koji ima mrežu fondacija i partnera u više od 100 zemalja sveta - navodi Karajon, nekadašnji poslanik u francuskom parlamentu.

On podseća da je u pitanju čovek koji se obogatio na berzanskim špekulacijama i čije bogatstvo iznosi skoro 25 milijardi dolara.

- Tim bogatstvom on i dalje finansira obojene revolucije i nevladine organizacije, a za sponzorisanje masovnog dolaska izbeglica u Evropu troši oko milijardu dolara godišnje - kaže Karajon.

AP PHOTO

 Evropa se zbog najezde migranata nalazi na korak od građanskog rata
 

AP PHOTO

Ričard Dirlav, bivši šef MI6

Kao jedan od dokaza za to on navodi da je Soroševa fondacija "Otvoreno društvo" sa američkom organizacijom "Institut za migracionu politiku" nedavno objavila izveštaj sa naslovom: "Angažman tokom dobrodošlice: Kako privatno sponzorstvo može da ojača naseljavanje izbeglica po Evropskoj uniji". Taj izveštaj odobrava plan Evropske komisije da uz pomoć sponzora i NVO raseli izbeglice po zemljama članicama EU.

Karajon dodaje da je u oktobru NVO "Oksfam", koja sarađuje sa Sorošem, objavila izveštaj "Solidarnost sa sirijskim narodom", kojim zahteva da Francuska ubrza sprovođenje programa naseljavanja izbeglica u zemlji.

- Iza plana nemačke kancelarke Angele Merkel da primi sve izbeglice zapravo stoji američka organizacija "Inicijativa za evropsku stabilnost". Ona je zahtevala od Nemačke da primi više izbeglica, da im izda vize i pusti ih da se slobodno kreću po zemlji. Iza te organizacije takođe stoji Soroš - tvrdi Karajon.

Francuski političar je optužbe na račun Soroša izneo nakon što je u utorak bivši šef britanske tajne službe MI6 Ričard Dirlav upozorio da se Evropa zbog najezde migranata nalazi na korak od građanskog rata.

Američki špekulant i sam priznao

AP PHOTO

Džordž Soroš je nedavno priznao da finansira dolazak izbeglica u Evropu.
- Moja fondacija pomaže da se održe evropske vrednosti. Štitimo izbeglice, a ponovno podizanje granica je smetnja. Zbog toga mnoge NVO dižu glas zahtevajući ponašanje prema izbeglicama u skladu sa međunarodnim pravilima o zaštiti ljudskih prava - naveo je Soroš.

- Svedoci smo rasta netrpeljivosti Evropljana prema izbeglicama sa Bliskog istoka i iz Afrike. Protesti zbog dolaska više od milion migranata sve više se šire. Problem je u tome što bi broj izbeglica za pet godina mogao da poraste na nekoliko miliona. Ukoliko nadležni u EU ne budu uspeli da pokažu narodu da mogu da se nose sa izbegličkom krizom, suočiće se s velikim ustankom - upozorava Dirlav.

On je dodao da bi sukob mogao da ubrza i plan EU da građane Turske od juna bez viza pusti na svoju teritoriju.

Pre bivšeg šefa MI6 i francuskog političara, na mogući rat u Evropi zbog migranata upozorio je i mađarski premijer Viktor Orban. On je u novembru prošle godine optužio Soroša da želi da izazove revoluciju u EU tako što finansira masovni dolazak migranata.

- Sve što nam se događa pred očima preti da izazove rat u Evropi. Soroš podstiče naseljavanje izbeglica na Starom kontinentu, a to bi moglo da ima katastrofalne posledice po celu Evropu - naveo je tada Orban.

 


 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ministar Selaković na promociji kulturne razmene Srbije i Kine! Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju
Politika

Ministar Selaković na promociji kulturne razmene Srbije i Kine! Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju

Ministar kulture Nikola Selaković istakao je na promociji kulturne razmene Srbije i Kine sa temom „Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju“ koju je, u okviru zvanične posete predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga našoj zemlji organizovala Kineska medijska grupa u saradnji sa Radio-televizijom Srbije da, zahvaljujući susretu na najvišem nivou, danas imamo sjajnu priliku da dodatno ojačamo domen kulturne saradnje.

07.05.2024

19:04

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija