• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

20.05.2016

18:09

UDARILI KONTRU! Pentagon odbio predlog Rusije za zajedničke napade u Siriji!

Vesti

UDARILI KONTRU! Pentagon odbio predlog Rusije za zajedničke napade u Siriji!

Podeli vest

Pentagon je danas odbio predlog Rusije da od naredne nedelje pokrenu zajedničke vazdušne udare protiv džihadista u Siriji, gde su vojne ruske i američke snage vodile odvojene kampanje bombardovanja

- Mi ne sarađujemo niti se koordinišemo sa Rusima u vezi nijedne operacije u Siriji - kazao je novinarima portparol Pentagona mornarički kapetan Džef Dejvis, a preneo AFP.

Rusija je ranije danas predložila Amerikancima i koaliciji koju oni predvode da zajedno sa ruskim snagama 25. maja započnu vazdušne napade u Siriji čija bi meta bili Nusra front i drugi pobunjenici koji ne poštuju primirje u toj zemlji.

Rojters je preneo izjavu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua koji je izneo predlog Moskve da ovim napadima budu obuhvaćeni konvoji sa naoružanjem, uključujući i one koji stizu u Siriju iz Turske.

PENTAGON: Islamska država izgubila skoro polovinu teritorije u Iraku!

Šojgu je naveo da je predlog urađen u koordinaciji sa sirijskom vladom i da je o njemu u jordanskoj prestonici Amanu razgovarano s američkim vojnim stručnjacima.

- Rusija zadržava pravo da jednostrano vrši udare na one pobunjenike u Siriji koji ne poštuju primirje - kazao je Šojgu na sastanku u ministarstvu.

NEGODOVANJE U PENTAGONU: Kina napravila 3.200 hektara ostrva u Južnom kineskom moru?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Јес..па да бацају USA бомбе на - савезнике...?!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija