• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.05.2016

08:27

NEPOVRATNO SE MENJA POLITIČKA MAPA EVROPE! Prva migrantska partija izlazi na izbore 2017. u Holandiji!

Vesti

NEPOVRATNO SE MENJA POLITIČKA MAPA EVROPE! Prva migrantska partija izlazi na izbore 2017. u Holandiji!

Podeli vest

Politički i društveni uspeh prve evropske partije migranata nastale u Holandiji, koja naredne godine izlazi na parlamentarne izbore u toj zemlji, izazvali su pažnju medija nemačkog govornog područja



Kako navodi RTS, većina se pri tome poziva na analizu objavljenu u nemačkim medijima, u kojoj se odmeravaju trendovi budućnosti i izvodi paralela sa, za sada neuspešnom nemačkom muslimanskom partijom BIG (Savez za inovaciju i pravdu).

U Holandiji sada postoji partija useljenika i ljudi migracionog porekla: Denk. Taj "pokret", kako sam sebe naziva, medijima je sve zanimljiviji. Partiju Denk, koja se na nemačkom čuje kao naredba ("Misli!") osnovali su krajem 2014. dvojica parlamentaraca tuskog porekla, Tunahan Kuzu i Selčuk Ozturk, koji su posle svađe oko integracione politike vlade napustili svoju socijaldemokratsku frakciju i osnovali vlastitu, religiozno-političku.

RTS prenosi da je ono što je u početku ličilo na privatan rat dvojice poniznih muslimana sa holandskim socijaldemokratama zbog njihovog kritičnog stava prema turskom predsedniku Taipu Redžepu Erdoganu, ovih dana razvija u pomodnu pojavu među mladim neoholanđanima.

Najpre je prošlog novembra partiji pristupila bivša mis Holandije za 2014. Tatjana Maul, čija je porodica poreklom iz Makedonije i postala portparolka stranke. Drugi veliki adut je osvojen pristupanjem poznate televizijske voditeljke Silvane Simons, čije je porodično poreklo iz bivše kolonije Surinama i najavom kandidature stranke na parlamentarnim izborima u Holandiji iduće godine.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Uros

pre 7 godina

Nemam nista protiv migranata. I oni, kao i vecina ljudi, zele neki bolji zivot. Ali, imam protiv njihovog nastojanja da nas verski preobrate i da nam nametnu njihov stil zivota. Kada bi oni postovali nasu hriscansku veru i sve ostale koje nisu islamske, kada ne bi insistirali da smo svi nevernici osim njih, i kada ne bi pokusavali da nam nametnu zivot i hijerarhije onako kako oni misle da su jedino ispavne, bili bi mnogo bolje prihvaceni od strane zapadne hemisfere.

XXL

pre 7 godina

Taj film je Srbija gledala od '45.g. kada smo prihvatali albanske "izbeglice" i "migrante" koji su gle uspešno prelazili iz Albanije na teritoriju Kosova i Metohije preko minskih polja sa sve porodicama i stadima ovaca i tu se naseljavali i razmnožavali. Tako da su demografskim bumom preuzeli teritoriju Kosova i Metohije i o tome treba otvoreno govoriti. Srbija je izgubila Kosovo i Metohiju uz pomoć ku*ca prosto i najjeftinije, a još je i izdvajala sredstva za natalitet kroz vid dečijeg dodatka. Sada se to dešava Holandiji, Nemačkoj dok su Francuska i Velika Britanija odrađen posao.

XXL

pre 7 godina

Sad nam uz isti metod i "alatke" napadaju jug Srbije i to Boga-mi prolazi sve do Niša.

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija