• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

30.05.2016

17:17

UPRKOS BOLESTI PAPA NE ODUSTAJE: Ne razmišljam o ostavci!

Vesti

UPRKOS BOLESTI PAPA NE ODUSTAJE: Ne razmišljam o ostavci!

Podeli vest

Papa Franja ne razmišlja o ostavci i, kako je saopštio, spreman je da "ide dalje" na svom teškom zadatku vođenja Crkve sa 1,2 milijarde vernika, saopštila je danas Sveta Stolica

Papa je to rekao, kako se navodi, sinoć učesnicima 6. svetskog kongresa Papinske zadužbine "Skolas Okurentes", koji se održava u Vatikanu, a kome su, između ostalih, prisustvovali u svetu poznati glumci Selma Hajek, Džordž Kluni i Ričard Gir, te mladi "jutjuberi".

Sedamdesetdevetogodišnji Sveti Otac, poreklom Italijan, rođen u Argentini, je odgovarajući na pitanja učesnika kongresa rekao da "nije razmišljao o ostavci" zbog, kako je naveo, svojih odgovornosti.

- Priznajem vam: nisam mislio da ću biti izabran i to je za mene bilo iznenađenje. No Bog mi je nakon toga dao mir koji još traje. I to me podstiče da idem dalje, to je milost koju sam primio - rekao je odgovarajući na pitanje učesnika kongresa.

Inače, papa Franja je na konferencijama za medije poslednjih godina više puta spominjao mogućnost da se odrekne službe poput svog prethodnika Benedikta XVI. koji je, rekao je, ustanovio naziv "pape emeritusa".

PROROČANSTVO KAŽE ON JE POSLEDNJI PAPA: Šokantna izjava lidera katolika, pokrenula priče o starom predskazanju!

Međunarodna univerzitetska mreža "Skolas Okurentes", koju Papa podržava od njenog osnivanja, pozvala je mlade širom sveta da na mrežnoj stranici "Ask Pope Francis" postavljaju pitanja Svetom Ocu.

Nedavno su, naime, mediji objavili da je plan rada pape Franje za 2017. godinu potpuno prazan, što, kako tvrde, nije normalno u vatikanskom programu.

Švicarski portal Tagesancajger najavio je takdoje nedavno mogući odlazak Pape Franje slijedeće godine u penziju. Članak je preneo i seriozni, te vrlo cenjeni Kath.net portal. Ma koliko ta vest bila uznemirujuća za mnoge katolike širom sveta ona na neki način i nije bila iznenađujuća.

Sam papa Franjo je u jednom intervjuu izjavio da će njegov pontifikat trajati kratko, dve do tri godine. Godine 2014. 77­ godišnji Franjo prvi je put prognozirao nešto što je škiralo čitav svet.

Najavio je svoj odlazak, koji bi se, po njegovom sudu, mogao dogoditi za dve do tri godine. I dok su mediji tada govorili da je papa najavio vlastitu smrt, u istom je razgovoru spomenuo i odlazak u penziju.

PAPA FRANJA "PROGLASIO" NOVI SMRTNI GREH! Za eksploataciju radnika radi profita IDE SE U PAKAO!

Rekao je to papa u Vatikanu nakon povratka iz Južne Koreje kada su ga novinari upitali kako objašnjava svoju globalnu popularnost, koja je bila evidentna i tokom njegovog petodnevnog boravka u Južnoj Koreji.

- Ja to promatram kao velikodušnost Božjeg naroda. Trudim se misliti na svoje grehe i pogreške, i ne biti ponosan. Znam da će to trajati kratko vreme. Dve ili tri godine i onda ću biti u ''Očevoj kući” - rekao je tada papa Franjo i ostavio svet bez reči.

Jer, nikome nije bilo jasno o čemu papa točno govori.

Je li već tada, na samom početku pontifikata sam sebi prorekao budućnost, pitali su tada mediji ili je, možda, govorio o smrti, ljudskim očima ne vidljivim silama koje će ga maknuti, ili pak o odlasku u penziju. Nikome nije bilo jasno.

Vesti iz Vatikana navodno govore da njegova putovanja za sledeću godinu nisu uopšte potvrđena. Štaviše, njegov plan rada za 2017. je u potpunosti prazan, a to nikako nije nešto što je ''normalno'' u vatikanskom programu. 

Mediji istovremeno podsećaju da papa krajem ove godine puni 80 godina, da se teško kreće i da teško diše s obzirom na to da mu je još u mladosti odstranjeno jedno plućno krilo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija