• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

31.05.2016

20:49

(VIDEO) OVIM ORUŽJEM SE RUSIJA BRANI: Pogledajte listu najubojitijih sistema Putinove vojske!

Vesti

(VIDEO) OVIM ORUŽJEM SE RUSIJA BRANI: Pogledajte listu najubojitijih sistema Putinove vojske!

Podeli vest

Portal "Biznis insajder" objavljuje listu najopasnijih sistema naoružanja koje primenjuje ruska vojska, a posebno ističe podmornice i protivraketne sisteme

Raketni brod "Bora" jedno je od ubojitih ruskih oružja.  To je "katamaran -hoverkraft" koji dostiže prosečnu brzinu od 100 kilometara na čas. Glavno oružje hoverkrafta jeste sistem supersoničnih protivbrodskih raketa „Moskito“. Salva od osam raketa „Moskit“ može da uništi svaki savremeni ratni brod, uključujući i nuklearni nosač aviona.

NAPETO! SVET NA KORAK OD NOVOG VELIKOG RATA: Putin šalje 30.000 vojnika na NATO!

Osim toga ima i 20 protivavionskih raketa "Osa-M". Skoro je nemoguće da se hoverkraft „Bora“ zaustavi kada se kreće na vazdušnom jastuku. Kreće se brzinom od 100 kilometara na sat i može da ponese posadu od 68 mornara.

wikipedia.org

Pancir-S1" je kombinovani sistem protivvazdušne odbrane sa raketama zemlja-vazduh kombinovanog kratkog i srednjeg dometa. Pancir je mešoviti(hibridni) topovsko-raketni sistem koji objedinjuje rakete zemlja-vazduh i dva topa kalibra 30 mm. Zamišljen je za odbranu od aviona, helikoptera, krstarećih raketa, bespilotnih letelica.

ZAOŠTRAVANJE Putin: Razmotrićemo odgovor na pretnju NATO!

Posebno je opasna "nevidljiva" podmornica "Novorosijsk" porinuta 2013. godine u Sankt Peterburgu.

Ona je postala prva od šest dizel podmornica klase "Varšavjanka". Prema rečima konstruktora, zahvaljujući stelt-tehnologiji, nju je, kada zaroni, praktično nemoguće otkriti, piše "Biznis insajder".

Lovac "MiG-35" je efikasan kako u vazdušnim bitkama, tako i u visokoprecizni napadima. Razvija brzinu do 2.400 kilometara na čas, uprkos tome što je gotovo za trećinu teži od svog prethodnika.

wikipedia.org

MiG-35" je u stanju da uništava morske i kopnene ciljeve sa velike udaljenosti i da vrši izviđačke letove.

PUTIN U ISKUŠENJU: NATO postavlja rakete na granici Rusije, Vladimir sprema odgovor!

Protivavionski raketni sistem "Buk-M" takođe spada među najjača ruska oružja. Domet raketa "9M317", kojima je opremljen sistem, doseže 46 kilometara, a bojevi dio rakete je težak 70 kilograma, piše portal.

"RS-24 - Jars" menja "Topolj-M". Ova interkontinentalna balistička raketa nosi nekoliko blokova za individualno navođenje sa termonuklearnim punjenjem, a njen maksimalni domet je 11 hiljada kilometara.

wikipedia.org

Po snazi, ova raketa je 100 puta jača od bombe koju je Amerika bacila na Hirošimu 1945. godine, ističe "Biznis insajder".

PUTIN UDARA NA NATO NUKLEARNIM VOZOVIMA: Ovo je odgovor šefa Kremlja na raketni štit SAD u Evropi!

Portal ističe i bombarder "TU-160" - to je najveći supersonični avion na svetu. Poseduje najmoćniji motor koji je ikada ugrađen u borbeni avion i može nositi do 40 tona naoružanja.

NATO GENERALI U PANIČNOM STRAHU: Nemamo šanse protiv Putina!

"Tenk T-90" je najnapredniji tenk koji danas koristi ruska vojska. Ima top kalibra 125 milimetara, kao i protivavionski mitraljez na daljinsko upravljanje.

wikipedia.org

Podmornice klase "Borej" naoružane su sa 16 raketa "Bulava" od kojih svaka ima šest do deset bojevih blokova i predstavlju "silu koju ne treba ignorisati", navodi "Biznis insajder".

"Helikopter Mi-28" je udarni helikopter naoružan topom "2A42" kalibra 30 milimetara, a može da nosi i navođene i nenavođene rakete.

PUTIN NA IVICI SRPLJENJA: Naše reči niko ne čuje, mi ćemo reagovati na NATO pretnje!

Protivavionski raketni sistem "S-300" najbolji je za obaranje aviona. Ovaj sistem može oboriti šest aviona odjednom, lansirajući na njih 12 raketa.

Sve što se nađe u vazduhu u radijusu od 300 kilometara od sistema u opasnosti je, navodi portal.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vlada

pre 7 godina

I nije problem sa Rusima, već sa kompleksom koji amerikanci imaju sve više, jer nisu PRVA sila sveta! Mogu da izazovu sukob, isključivo njihovom krivicom, što za čovečanstvo i nije bitno! Ali mora da se zna /danas/ da su oni glavni uzročnici!

Misa_Zemun

pre 7 godina

Amerikanci igraju prljavo tj. kao pokeraši blefiraju sa svojim nuklearnim naoružanjem pa čine mnoga zla na ovoj planeti jer su ubeđeni da niko neće smeti da im se suprostavi. Ali sve ima granice i zato mislim da je blizu dan kada će rusima ili kinezima prekipeti od takvog svetskog bahaćenja i onda će biti ili kraj takvom ponašanju ili na žalost, kraj čovečanstva.

miki delija

pre 7 godina

najveca pretnja svetskom miru je zemlja koja postoji 239 godina a od toga je ratovala 220 godina , najveca pretnja miru u svetu je zemlja koja ima preko 22000 milijardi dolara duga znaci bankrot sad pa sad eto to je ta zemlja dokazano a vi sada razmislite ko je ona =????

RINGISPIL

pre 5 godina

Putin je pametan covek i ucinice sve da spreci bilo kakav sukob to ameri znaju ALI... gotovo sam siguran da AKO dodje do sukoba rat ce voditi sitna evropska boranija to ameri i hoce. Jedno je nagomilavanje americkog oruzja u evropi da bi evropu drzao pod okupacijom a drugo je sukob amerike i Rusije. E to Putin zna i ako krenu siguran sam da ce LONDON prvi doziveti pakao a zatm ce kosmicko oruzje pokazati svoju moc a to znaci nedo bog biti u kozi amerikanaca a narocito vojnoinustriskog kompleksa.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija