• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/agencije/b92

12.06.2016

22:42

MRZI HOMOSEKSUALCE I TUČE SVOJU ŽENU: Surovi ubica Omar Maten, u crno zavio Ameriku!

Vesti

MRZI HOMOSEKSUALCE I TUČE SVOJU ŽENU: Surovi ubica Omar Maten, u crno zavio Ameriku!

Podeli vest

Napadač koji je ubio više od 50 ljudi i ranio isto toliko u popularnom gej klubu u Orlandu identifikovan je kao 29-godišnji Omar Maten. To je ujedno i najmasovnija pucnjava u istorji SAD

Maten je živeo u Fort Pirsu koji se nalazi oko 200 kilometara južno od Orlanda. Zvaničnici navode da je on odgovoran za najveću masovnu pucnjavu u istoriji SAD.

Istraga je u toku, i dalje nije poznato mnogo stvari o Matenu i njegovim motivima za napad.

Do sada je poznato da je on građanin SAD i da je avganistanskog porekla. Njegov otac izjavio je za NBC da ono što je učinio nema nikakve veze sa religijom. 

(VIDEO/FOTO) MEDIJI OBJAVILI SLIKU UBICE IZ GEJ KLUBA: Poreklom Avganistanac masakrirao 50 ljudi, jer mrzi homoseksualce?!

Osim toga, izjavio je i da se njegov sin mnogo razbesneo kada je u Majamiju pre dva meseca video dvojicu muškaraca kako se ljube. 

Njegovi rođaci tvrde da on nije bio preterano religiozan, ali da je mrzeo homoseksualce, kao i da je tukao svoju bivšu ženu. 

Njegova bivša supruga, koja nije želela da joj se objavi ime iz bezbednosnih razloga, rekla je za "Vašington post" da Matin nije bio "stabilna ličnost". 

- Tukao me je. Samo bi došao kući i počeo da me bije jer veš nije bio opran ili nešto slično- rekla je ona. Ron Hoper iz FBI navodi da policija istražuje motive napada ali da postoje navodi da je „osumnjičeni bio usmeren ka džihadističkim ideologijama“. 

ŠOKANTAN SMS PRED NAPAD TERORISTE NA GEJ KLUB: Mamice zarobljen sam u toaletu. Ubica dolazi. Umreću!

Takođe, mediji prenose da su obaveštajne službe obavestile senatora Floride Bila Nelsona da „postoje neke veze sa Islamskom državom“, ali to nije zvanično potvrđeno. 

NBC je potom javio da je Maten pre napada pozvao 911 i kada se operater javio zakleo se na vernost Islamskoj državi. 

DŽIHADISTI IZVELI NAJVEĆI MASAKR U ISTORIJI SAD: Ubica iz gej kluba je terorista Islamske države!

Islamska država je onda preuzela odgovornost za napad, ali je ubrzo senator Floride izjavio da njihove tvrdnje i dalje nisu potvrđene. 

Navodi se i da je Maten rođen u Njujorku, da je u mestu u kojem je živeo iznajmio automobil kako bi stigao do Orlanda i izvršio napad. 

Mediji takođe prenose da je on „registrovani demokrata“.  Izvor iz policije rekao je za „ABC njuz“ da je Maten ranije „bio na radaru“ policije SAD, ali da nije bio deo istrage.  Maten je ubijen tokom upada policije u klub.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija