• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.06.2016

23:50

SADIK KAN ŽELI EVROPU: Gradonačelnik Londona podržava ostanak Britanije u EU!

Vesti

SADIK KAN ŽELI EVROPU: Gradonačelnik Londona podržava ostanak Britanije u EU!

Podeli vest

Gradonačelnik Londona Sadik Kan najavio je danas da će se svom snagom boriti da ubedi birače da na referendumu glasaju za ostanak Velike Britanije u EU.

On je u intervjuu za AP rekao da je vreme da politički lideri koji žele Britaniju u EU formiraju jedinstveniji front i da se zajedno bore za opštu stvar.

- Ako smatramo da je EU važna za naš način života, moramo da se borimo zajedno - od vrata do vrata, ulice do ulice, grada do grada - da ubedimo naše građane zašto je to tako važno za našu budućnost. A ja verujem da jeste - rekao je Kan.

On je apelovao na Britance da razmisle o posledicama koje bi Bregzit imao, naročito po ekonomiju.

- Šta bi se desilo ako bismo otišli? Šta bi bilo sa američkim, japanskim, kineskim kompanijama koje imaju sedište u Londonu? - rekao je Kan misleći na činjenicu da mnogi koriste London kao odskočnu tačku za pristup tržištu EU koje ima 500 miliona ljudi.

On je takođe zapitao šta bi se desilo sa saradnjom britanskih i nemačkih ili francuskih firmi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavlović Dušan

pre 7 godina

- Ako smatramo da je EU važna za naš način života, moramo da se borimo zajedno - od vrata do vrata, ulice do ulice, grada do grada - da ubedimo naše građane zašto je to tako važno za našu budućnost. A ja verujem da jeste - rekao je Kan. Od vrata do vrata? Od ulice do ulice? Pa šta bi kod nas rekli iz nevladinih organizacija? Pa šta je takoznani demokratski svet rekao kada su kod nas neke stranke vodile kampanju deleći letke „od vrata do vrata"? Pa bili su zapanjeni nevidjenim pritiskom na gradjana. A evo, sada vidim da će i oni to da rade

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija