• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com/informer.rs

18.06.2016

13:54

KO BI POBEDIO DA DANAS ZARATE RUSIJA I NATO?! Baćuške četiri puta jače, ali bi NADRLJALA CELA PLANETA!

Vesti

KO BI POBEDIO DA DANAS ZARATE RUSIJA I NATO?! Baćuške četiri puta jače, ali bi NADRLJALA CELA PLANETA!

Podeli vest

Analitičar nedeljnika Vik Kajl Mizokami smatra da bi se vojni sukob Rusije i NATO-a mogao završiti nuklearnim ratom

 


Nedavno je zamenik pomoćnika ministra odbrane SAD za pitanja Rusije, Ukrajine i Evroazije Majkl Karpenter održao u kongresu govor, u kojem se složio sa zaključcima istraživača strateškog centra o tome da bi Moskva mogla da nanese munjeviti poraz NATO-u i zauzme baltičke zemlje za nekoliko dana.


AMERIKANCI SE PRIPREMAJU ZA VELIKI RAT! Na teritoriji Norveške uvežbavaju NUKLEARNE UDARE PO RUSIJI!

U izveštaju se ne govori samo o geografskoj prednosti Rusije, koja bi joj išla naruku u slučaju iznenadnog napada, već i o značajnoj kvantitativnoj prednosti: Rusija ima 46 bataljona u regionu, naspram samo 11 baltičkih, navodi se u članku.

AP PHOTO

Autor teksta podseća da se u teoriji vođenja rata brojna prednost od tri prema jedan smatra osnovom za pobedu. U ovom trenutku u pribaltičkim zemljama taj odnos je više od jedan prema četiri. U slučaju stvarne vojne pretnje zemlje NATO-a moći će da pošalju u pomoć najviše osam bataljona. Osim toga, NATO planira da razmesti još četiri tenkovska i mehanizovana bataljona na istočnim granicama alijanse.


(VIDEO) ŠTA SPREČAVA ČOVEKA DA ZBRIŠE ČOVEČANSTVO: Ovo su najefikasnije tehnike odvraćanja!

Dodatni razlog za uznemirenost u sedište NATO-a je velika modernizacija Oružanih snaga Rusije, koja je počela 2014. godine. Njen glavni stav postao je zamena 70 odsto zastarele sovjetske tehnike novom do 2020. godine. Takođe se planira da se posveti više pažnje profesionalnoj obuci kadrova, piše Vik.


(VIDEO) OVIM ORUŽJEM SE RUSIJA BRANI: Pogledajte listu najubojitijih sistema Putinove vojske!

Sumirajući, Mizokami navodi da glavna pretnja za NATO nije moguć poraz od Rusije, već da se sukob može pretvoriti u nuklearni rat širokih razmera. Ako pretpostavimo da Moskva počne da gubi, mogla bi da primeni taktičko nuklearno oružje, što bi dovelo do dalje eskalacije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
doktor

pre 7 godina

А, ако претпоставимо да добија и иде напријед и да им се придружују неке европске земље!?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17