• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

22.06.2016

23:28

VLADIMIR PUTIN KRITIKUJE ZAPAD: Napadate Rusiju, a potcenjujete terorizam, kao nekad nacizam!

Vesti

VLADIMIR PUTIN KRITIKUJE ZAPAD: Napadate Rusiju, a potcenjujete terorizam, kao nekad nacizam!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je zapadne države da potcenjuju terorizam kao što su nekada radili sa nacistima, kako bi napale Rusiju

On je to rekao u donjem domu ruske Dume, u okviru govora povodom 75. godišnjice od napada nacističke Nemačke na Sovjetski Savez.

- Nacisti su započeli rat... Njihova ideologija zaslepljene vere u njihovu izuzetnu prirodu i nepogrešivost, želja za velikom dominacijom, vodili su ka najvećoj tragediji u 20. veku- rekao je Putin. 

Dodao je da je lekcija iz tog rata odavno izvučena. 

- Sve je moglo da se zaustavi da su na vreme zaustavljene ambicije nacističkih snaga i njihovih saveznika. To se nije dogodilo. Naša država, Sovjetski Savez, napravila je direktne predloge za zajedničku akciju i kolektivnu odbranu, ali su ti predlozi ostali da vise u vazduhu- naveo je Putin. 

Potom se osvrnuo na aktuelne događaje. 

- Globalna zajednica je potcenila snagu nacizma, a to danas radi sa terorizmom. Zajednička opasnost se širi pred našim očima. Moramo da kreiramo modernu kolektivnu bezbednost, van svih blokova, između svih zemalja, na jednakoj osnovi.

PUTIN NA IVICI SRPLJENJA: Naše reči niko ne čuje, mi ćemo reagovati na NATO pretnje!

Rusija je spremna za diskusiju... Kao što je bila u predvorje Drugog svetskog rata, ali tada odgovora nije bilo- zaključio je Putin.

(VIDEO) OVIM ORUŽJEM SE RUSIJA BRANI: Pogledajte listu najubojitijih sistema Putinove vojske!

PUTINOVO DRAMATIČNO UPOZORENJE: NATO sprema ZLO u Srbiji!

PROVALJEN PRLJAVI PLAN NATO: Evo zašto gomilaju vojsku na ruskim granicama!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 7 godina

Iznedriti ovakvog predsednika, može samo VELIKI narod, koji je odgovoran i pred sobom, i pred istorijom i za pružanje šansi, da planeta i ljudi opstanu! Kabadahija i nabedjeni silnik ne zna da stane sam - mora neko da ga zaustavi, isto tako moćan i sposoban, da napravi "balans" i da udari ćušku! Loše iskustvo iz prošlosti, kada je Staljin poverovao Hitleru o nenapadanju /sporazum Molotov - Ribentrop/, Putin JAKO dobro zna i ta "greška" se više nikada neće ponoviti! Rusi su naučili nešto iz prošlosti, Amerikanci ne! To će im se i obiti o glavu, ako brzo ne savladaju "gradivo"! Vreme Džona Vejna je prošlo!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija