• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/guardian

24.06.2016

21:03

U BERLINU OTKRIVEN TAJNI DOKUMENT: Evo kako se Nemačka pripremila za razvod sa Velikom Britanijom!

Vesti

U BERLINU OTKRIVEN TAJNI DOKUMENT: Evo kako se Nemačka pripremila za razvod sa Velikom Britanijom!

Podeli vest

Berlin je pripremio hitnu strategiju u slučaju Bregzita u kojoj se navodi šta bi Nemačka u procesu isključenja Velike Britanije iz EU mogla da im ponudi. Dokument od osam strana je procureo u javnost, prenosi Gardijan

U dokumentu na 8 strana, nazavanom "Nemačka strategija u slučaju Bregzita", navodi se da bi Berlin Londonu ponudio "konstruktivne pregovore o izlasku iz EU", ali bi "postupak razvoda", koji prema evropskim procedurama traje dve godine, bio težak. To se pre svega odnosi na pitanje uloge Velike Britanije u Evropskoj investitcionoj banci.

REFERENDUM ODRŽAN UZ REKORDNU IZLAZNOST: Britanija raskida sa Evropom, izglasan Bregzit!

Prema nemačkoj strategiji, nakon perioda od dve godine Nemačka vlada bi ciljala na to da Britanija dobije partnerski status odnosno da postane zemlja partner Evropske unije.

Međutim, u dokumentu se navodi i da to ne bi uključivalo i automatsko priključenje jedinstvenom tržištu, zbog straha da bi blanko pristup zajedničkom evropskom tržištu ohrabrio i druge zemlje kao što su Francuska, Austrija, Finska i Holandija da krenu stopama Velike Britanije.

BRITANIJA RASKIDA SA EU! BBC javlja da su građani Velike Britanije odlučili da napuste Evropsku uniju!

 Treba obezbediti da se kroz aranžman sa Britanijom ne daju podsticaji drugim državama članicama. Domet takvih inicijativa u drugim zemljama članicama zavisio bi prevashodno od načina na koji bi se tretirala Velika Britanija - navodi se u dokumentu.

GOD SAVE THE QUEEN! Bogu hvala da i Britanci jednom urade nešto dobro za Srbe!

NIŠTA NIJE GOTOVO?! Rezultati Bregzita nisu obavezujući, parlament ima poslednju reč!

ŠTA POSLE BREGZITA?! Ovo su četiri moguća scenarija nakon britanskog "Ne" Evropskoj uniji!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Ама схватите људи...Неће енглески индустријалац да га пљачка немачка финансијска олигархија..! Схватио је то..Доста је било..!

deftones

pre 7 godina

jos kad bi sada nemacka vratila svoju valutu da se skinemo sa ovog bednog evra koji nema nikakvu vrednost

Posmatrac

pre 7 godina

Pregovori o razduzivanju trajat ce dve godine. Dovedena je u pitanje i uloga Londona kao globalne finansijske prestonice.Sefovi diplomatije 6 zemalja osnivaca EU-a ( Velika Britanija nije osnivac vec se prikljucila 1973.godine i od tada je EU politicka organizacija ).Britanija namerava postici u periodu koji dolazi dogovor o trgovinskom sporazumu kakav EU ima sa Norveskom, Svajcarskom ili Turskom. Na svetskim berzama je izbrisano vise od 2000 milij.dolara vrednosti akcija jer je odluka o izlaski Britanije izazvala pad indeksa na svim svedskim berzama.( Na evropskim trzistima pad od 5% - 10% ) Cene nafte su potonule ispod 49$. Od valuta su ojacali jen i svajcarski franak. rastu i cene drzavnih obveznica koje se smatraju za sigurniju investiciju.Vrednost funte koja je jutros snazno pala posle izjave celnika centralnih banaka grupe G7 ( najvecih privreda sveta ) koji su porucili da ce ubrizgati dovoljno sredstava na finansijska trzista - funta je ublazila gubitak. Porasla je samo cena zlata ( oko 5% ). Nekada najvecu sigurnost investitori su imali ulaganjem u zlato. To vreme se vratilo. Najsigurnije je ulagati u zlato.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija