• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtribune

24.06.2016

22:26

(VIDEO) INCIDENT NA NEBU SIRIJE: Za dlaku izbegnut obračun ruskih i američkih aviona!

Vesti

(VIDEO) INCIDENT NA NEBU SIRIJE: Za dlaku izbegnut obračun ruskih i američkih aviona!

Podeli vest

Dramatični okršaj američkih i ruskih ratnog aviona ovog vikenda iznad Sirije zamalo da izazove Treći svetski rat. Do susreta u vazduhu je došlo između nekoliko američkih F/A-18 borbenih aviona i nekoliko ruskih Su-34 bombardera

Do susreta u vazduhu je došlo između nekoliko američkih F/A-18 borbenih aviona i nekoliko ruskih Su-34 bombardera.

Ruski avioni su gađali garnizon od 200 sirijskih pobunjenika koji su se borili protiv Islamske države u Tanfu, blizu jordanske granice.

IGRA ŽIVACA NA NEBU: Američki avioni sve češće na granicama Rusije!

Kada su se F/A-18 avioni približili, ruski avioni su napustili oblast, a kada su američki avioni otišli da dopune rezervoar, ruski avioni su se vratili i ponovo pogodili bazu, usmrtivši čak i bolničare koji su pomagali ranjenima u prvom napadu.

Kako se navodi, američki piloti su preko specijalnog kanala za komunikaciju naredili Rusima da odstupe kako ne bi došlo do nesreće.

PROVALJEN PRLJAVI PLAN NATO: Evo zašto gomilaju vojsku na ruskim granicama!

Jedan američki zvaničnik je rekao da treba tražiti objašnjenje za ovakav čin, istakavši da je on bio nameran ili da ruska vlada jednostavno ne kontroliše sopstvene snage.

printscreen

Ipak, ruska vojska je u nedelju odbacila optužbe da je namerno gađala sirijske opozicione snage, navodeći da SAD nisu obezbedile informacije o njihovim položajima.

KO BI POBEDIO DA DANAS ZARATE RUSIJA I NATO?! Baćuške četiri puta jače, ali bi NADRLJALA CELA PLANETA!

Portparol ruskog ministarstva odbrane, major-general Igor Konašenkov, rekao je da je oblast koja je pogođena vazdušnim napadom bila više od 300 kilometara dalje od lokacije koju su SAD ranije označile kao oblast pod kontrolom legitimnih opozicionih snaga.

Iz Pentagona navode da je u subotu održana video konferencija sa ruskom vojskom kako bi se raspravljalo o ruskim vazdušnim napadima.

Oni su naveli da su ruski napadi u Tanfu i nakon pokušaja SAD da obaveste ruske snage kroz posebne kanale komunikacije o položajima opozicije stvorili zabrinutost među SAD i njihovim koalicionim snagama.

Beta

Konašenkov je odgovorio da je ruska vojska unapred upozorila SAD o planiranom napadu, ali da Pentagon nije obezbedio koordinate legitimnih opozicionih snaga, što je onemogućilo precizno delovanje ruskih vazdušnih snaga.

(VIDEO) ŠOKANTNA PUTINOVA IZJAVA ZATEKLA KRITIČARE: Amerika je jedina supersila na svetu!

On je dodao da je ruska vojska pre nekoliko meseci predložila da se dele informacije o položajima različitih snaga umešanih u vojno delovanje u Siriji kako bi se sastavila detaljna mapa, ali da Pentagon nije želeo da sarađuje.

On je dodao da je video konferencija sa Pentagonom u subotu bila konstruktivna i da je prikazala želju za povećanje koordinacije u borbi protiv terorističkih organizacija u Siriji i izbegavanje incidenata pri sprovođenju vojnih operacija.

AP/Photo

Video konferencija je održana kao deo bilateralnih komunikacionih kanala čija je namera da se spreče incidenti na prenatrpanom nebu Sirije.

VLADIMIR PUTIN KRITIKUJE ZAPAD: Napadate Rusiju, a potcenjujete terorizam, kao nekad nacizam!

Rusija od prošlog septembra sprovodi vazdušnu kampanju u Siriji, pomažući snagama sirijskog predsednika Bašara el Asada da dobije rat.

Ruski predsednik Vladimir Putin je povukao nekoliko ruskih aviona u martu kao korak ka ohrabrivanju mirovnih pregovora, ali prisustvo vojske u vazdušnoj bazi Hmejmim u provinciji Latakija je ostalo nepromenjeno.

(VIDEO) PUTIN NE ČEKA NATO: Rusija postavlja balističke rakete u srce Evrope!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija