• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.06.2016

22:49

POVEO VOJSKU BIZNISMENA: Putin doputovao u posetu Kini!

Vesti

POVEO VOJSKU BIZNISMENA: Putin doputovao u posetu Kini!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin stigao je danas u zvaničnu posetu Kini, a na aerodromu u Pekingu dočekao ga je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji

Kako prenosi Tas s, Putin bi sutra trebalo da vodi razgovore sa kineskim liderima o širokom spektru pitanja, bilateralnih i međunarodnih, uključujući situaciju u Siriji, na Korejskom poluostrvu i u Avganistanu.

Putin je u Peking stigao iz Taškenta, prestonice Uzbekistana, gde je održan samit Organizacije za Šangajsku saradnju. Na marginama te konferencije, Putin se sreo sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, navodi Tas s.

Kremlj se nada da će poseta ruskog lidera Kini biti sadržajna i produktivna, a dve strane planiraju da potpišu više desetina sporazuma.

Kako je ranije saopšteno, Moskva je pripremila više od 50 sporazuma, koji bi mogli biti potpisani tokom Putinove posete, ali prema rečima pomoćnika ruskog predsednika Jurija Ušakova ne bi trebalo očekivati „nekakve epohalne odluke“, prenosi Sputnjik.

Fokus posete će biti pokretanje zajedničkih projekata u oblasti investicija, razvoja poljoprivrede i transportne infrastrukture, saradnje u oblasti ekonomije, trgovine, energetike, atomske energije, vazduhoplovne i raketno-kosmičke industrije.

CIPRAS UGOSTIO PUTINA: Jačanje odnosa sa Rusijom strateški je izbor Grčke!

Planirano je potpisivanje međuvladinog sporazuma, koji će pokrenuti program zajedničkog razvoja i izgradnje širokotrupnog aviona i teškog civilnog helikoptera.

Očekuje se da će lideri dve zemlje dati i zvanično start pregovorima za pripremu sporazuma između integracionih projekata - Evroazijskog ekonomskog saveza i ekonomskog pojasa „Put svile“.
 

VLADIMIR PUTIN KRITIKUJE ZAPAD: Napadate Rusiju, a potcenjujete terorizam, kao nekad nacizam!

Putin je nedavno na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu izjavio da će Kina učestvovati u stvaranju novog trgovinsko-ekonomskog partnerstva u Evroaziji.

Putin i Si Đinping će takođe razmotriti i brojna regionalna i međunarodna pitanja, o kojima Moskva i Peking imaju uglavnom iste ili slične stavove, navodi Sputnjik.

Jedan od najvećih bilateralnih projekata Moskve i Pekinga ostaje gradnja gasovoda „Snaga Sibira“, po kojem će Rusija isporučivati Kini do 38 milijardi kubnih metara gasa godišnje, a u toku su i pregovori o izgradnji zapadnog kraka - „Snaga Sibira 2“, preko Altaja.

Osim toga, u maju je kineska strana izrazila spremnost da investira u projekat brzih pruga Moskva-Kazanj, pa se očekuje potpisivanje i tog sporazuma. Na određenim delovima te pruge vozovi će razvijati brzinu i do 400 kilometara na čas.

Putin je u Peking otputovao sa velikom delegacijom ruskih ministara i biznismena. 

(VIDEO) PUTIN NE ČEKA NATO: Rusija postavlja balističke rakete u srce Evrope!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija