• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.06.2016

23:44

OLAND ŽALI ZA EVROPOM: Poštujemo odluku Britanije, ali mi moranmo dalje!

Vesti

OLAND ŽALI ZA EVROPOM: Poštujemo odluku Britanije, ali mi moranmo dalje!

Podeli vest

Britanci su referendumom odlučili da izađu iz EU što je bolan izbor, zbog kojeg veoma žalim zbog Ujedinjenog Kraljevstva i Evrope.To je izjavio francuski predsednik Fransoa Oland povodom ishoda britanskog referenduma

- To je, međutim, njihov izbor i mi moramo da ga poštujemo suočavajući se sa svim njegovim posledicama. Velika Britanija neće dakle više biti deo Evropske unije i procedure predviđene ugovorima će brzo biti primenjene, to je pravilo i to je posledica- rekao je Oland, saopšteno je iz ambasade Francuske u Srbiji. 

- Glasanje u Velikoj Britaniji ozbiljno stavlja Evropu pred izazov. U ovim okolnostima ona mora da pokaže svoju čvrstinu i snagu, pružajući neophodne odgovore kako bi vladala ekonomskim i finansijskim rizicima od izlaska Velike Britanije. Mere su već preduzete i imam poverenje u njihovu efikasnost- dodao je on. 

Oland je rekao da britanska odluka zahteva takođe da se sa lucidnošću sagledaju nesavršenosti funkcionisanja Evrope i gubitak poverenja naroda u projekat koji ona predstavlja. 

- Opasnost je ogromna od ekstremizma i populizma. Uvek je potrebno manje vremena da se nešto razgradi nego da se napravi, da se nešto uništi nego da se izgradi. Francuska, zemlja osnivač Evrope, to neće prihvatiti- dodao je francuski lider. 

On je rekao da je neophodno trgnuti se i da Evropa, da bi išla napred, ne može više da se ponaša kao pre. 

- Narodi od Evrope očekuju da ponovo afirmiše svoje vrednosti. Vrednosti slobode, tolerancije i mira. Evropa dakle treba da bude sila koja suvereno odlučuje o svojoj sudbini i koja brani svoj model- rekao je Oland u govoru podovom referenduma. 

On je dodao da će Francuska da preuzme inicijativu da se Evropa usredsredi na suštinu: na bezbednost i na odbranu našeg kontinenta kako bi zaštitila naše granice i kako bi sačuvala mir suočena sa pretnjama.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija