• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.06.2016

23:10

BAUK SECESIJE PRETI EU: Papa upozorava na "balkanizaciju" Evrope posle bregzita!

Vesti

BAUK SECESIJE PRETI EU: Papa upozorava na "balkanizaciju" Evrope posle bregzita!

Podeli vest

Papa Franja upozorio je danas na moguću "balkanizaciju" Evrope posle referenduma u Britaniji na kojem su građani glasali za izlazak iz Evropske unije

Papa je pozvao EU da iznađe kreativne nove načine da ostane zajedno, dajući zemljama članicama više sloboda.

GOD SAVE THE QUEEN! Bogu hvala da i Britanci jednom urade nešto dobro za Srbe!

U izjavi novinarima na letu iz Jermenije, papa je ukazao da bi Škotska i španska Katalonija mogle, posle Bregzita, da se zalažu za secesiju, što bi moglo da dovede do "balkanizacije Evrope", prenela je agencija AFP.

Papa je pozvao evropske lidere da budu otvoreni za "kreativnost i zdravu razjedinjenost", što bi značilo da zemlje u Uniji dobiju "više nezavisnosti i slobode".

POPOVIĆ: Bregzit označio početak raspada EU!

Govoreći o visokoj nezaposlenosti i ekonomskoj stagnaciji, papa Franja je rekao da je jasno da "nešto ne štima u toj glomaznoj uniji".

On je istakao da je ključ da se ponovo rasplamsa volja da se ostane zajedno sa "kreativnošću i novim životom".

ŠTA POSLE BREGZITA?! Ovo su četiri moguća scenarija nakon britanskog "Ne" Evropskoj uniji!

BREGZIT RUŠI EVROPSKU UNIJU: Posle Britanije, referendum žele Španija, Italija, Severna Irska...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srbo

pre 7 godina

Mislim da bi podhitno trebali poslati naše trupe da stanu između tih varvara,sprečiti genocid. Englezi su generalno loši momci i ne treba dozvoliti im da naprave neki zlocin.Mozda čak oformiti neku vojnu humanitarnu pomoć. Hitno saznati sastanak da vidimo kako ih razgraniciti.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Зашто "Балканизација" - када је само Југославија растурена...? Сада се то исто покушава са Србијом... Термин "балканизација" не одговара истини - да су сви остали, "живи и здрави", док се само са Србима "експериментише"....

davor

pre 7 godina

Islamizacija rvrope je ok a balkanizacija nije hahha.

XXL

pre 7 godina

Kako ga nije sramota da kao verski poglavar katoličke crkve upotrebi izraz "balkanizacija Evrope" kada je iz tih centara moći krenula "balkanizacija" ovih prostora i rasturanje zajedničke nam države Jugoslavije i stvaranje haosa koji im se sada vraća. I pre 26 godina su srbi upozoravali (kakvi god bili na vlasti) da se to ne radi i da će jednog dana sve to da se vrati. I šta sada? Ni rusi nam nisu verovali da su Oni meta punih 25 godina dok im nije truli Zapad počeo da čita lekcije i uvodi sankcije. No dobro.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija