• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

27.06.2016

10:36

OLUJA U POLJSKOJ! U nevremenu poginule tri osobe, 16 povređeno!

Vesti

OLUJA U POLJSKOJ! U nevremenu poginule tri osobe, 16 povređeno!

Podeli vest

U olujnom nevremenu u Poljskoj tri osobe su poginule, 16 je povređeno, a među njima i dvoje kupača koje je na plaži udario grom

Oluja je u nedelju prizemljila avione i prodrla u terminal međunarodnog aerodroma Frederika Šopena u Varšavi, a poljski vatrogasci izlazili su na teren skoro 5.000 puta da otklone štete.

 - Nevreme je pratio olujni vetar u udarima brzinom od oko 100 kilometara na čas. U poslednja dva dana Vatrogasna straža izlazila je na teren 4.885 puta, najviše u Mazovjeckom vojvodstvu (centralna Poljska), Šleziji (jugozapad) i Kujavsko-pomeranijskom vojvodstvu (severozapad zemlje). U olujnom nevremenu poginule su tri osobe, a 16 povređeno, a medju njima četiri vatrogasca -  saopštio je danas portparol poljske Vatrogasne straže Pavel Frontčak.

Oluja je u nedelju popodne iznenadili kupače na plaži u Njeporetu blizu Varšave i kada je počelo da grmi i seva sklonili su se pod drvo u koje je, na nesreću, udario grom.

 - Devojka i mladić sklonili su se pred olujom pod drvo u koje je udario grom. Onesvestili su se. Prevezni su hitno u bolnicu -  rekao je televiziji TVN Varšava jedan od lokalnih spasilaca Vojćeh Tšotak.

Polomljene grane i oboreno drveće zaustavili su i vozove, a glavni medjunarodni aerodrom u Varšavi morao je na kratko u nedelju da obustavi sva sletanja i poletanja aviona zbog oluje koja je divljala nad poljskom prestonicom.

 - Voda je prodrla i poplavila stari terminal tako da su putnici prebačeni u novi terminal A i B -  rekao je portparol aerodroma Frederik Šopen Pšemislav Pšibilski.

Hiljade Poljaka ostalo je bez struje zbog pokidanih vodova.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija