• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

29.06.2016

18:56

KALIF ZLOČINAC: Ovaj (ne)čovek stoji iza pokolja na aerodromu u Istanbulu!

Vesti

KALIF ZLOČINAC: Ovaj (ne)čovek stoji iza pokolja na aerodromu u Istanbulu!

Podeli vest

Turska policija sumnja da je "mozak napada" na aerodrom Ilhami Bali, alijas Abu Bekr, koji važi za glavnog čoveka Islamske države u Turskoj, piše nemački "Bild"

Turska policija traga za organizatorima napada na najveći aerodrom u Turskoj. Mnogo toga ukazuje na Islamsku državu, a ukoliko je zaista tako, onda je u planiranje verovatno umešan ovaj čovek.

Veruje se da je Ilhami Bali najviši komandant Islamske države za Tursku. On je, između ostalog, naredio napad 12. januara u Istanbulu, u kome je poginulo 12 osoba. Kao amir za granicu “Kalifata” sa Turskom, organizovao je krijumčarenje boraca i materijala iz Turske u Siriju.

(VIDEO) KRVAVA DRAMA U ISTANBULU: U bombaškom napadu na aerodromu, najmanje 41 osoba poginula, a 239 povređeno!

Džihadista, čije borbeno ime u Islamskoj državi glasi Ebu Bekir (prema prvom kalifu) i koji se nalazi na listi terorista u Turskoj, važi za osobu sa dobro organizovanom mrežom. Prema tvrdnjama turske policije, organizovao je transport, odnosno krijumčarenje ranjenih pripadnika Islamske države u turske bolnice u graničnim gradovima Kilisu, Gaziantepu i Sanliurfi.

Turski mediji izveštavaju da je on organizovao napad dvojice bombaša samoubica u Ankari 10. oktobra 2015. Reč je o terorističkom napadu na demonstracije prokurdske partije HDP, u kome su ubijene 103 osobe, dok je 400 ranjeno.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) MASAKR U ISTANBULU: Policajac puca u bombaša pre nego što je aktivirao eksploziv!

Prema informacija turske obaveštajne službe, u međuvremenu je oslobođen dužnosti komandanta za granicu s Turskom i trenutno se nalazi u Raki, uporištu Islamske države. Pretpostavlja se, međutim, da je i dalje u kontaktu sa mrežama u Turskoj.

(DOKUMENT) AMERI ZNALI ZA NAPAD U ISTANBULU?! Dan pre masakra naredili svojim državljanima da NE PUTUJU U TURSKU!

Ukoliko je vrh Islamske države, okupljen oko predstavnika Al Adninija (koji važi za glavnog odgovornog za operacije ISIS-a u inostranstvu), nameravao da izvede novi napad u Turskoj, onda je vrlo lako moguće da je Ebu Bekir bio glavni planer.

Bekr je na crvenoj poternici turske vlasti, a vlada te zemlje je ranije ove godine raspisala nagradu za od 1,4 miliona dolara za bilo kakvu informaciju o Balijevim planovima ili lokaciji na kojoj se on nalazi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Laptop Servis

pre 7 godina

Sve su ovo nagadjanja ali dobro je da nisu optuzili kurde.

Riddick

pre 7 godina

Meni se čini da je to onaj sa kojim je Erdoganov sin trgovao naftom a koju izgleda nije platio pa eto ti krvne osvete...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija