• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

30.06.2016

23:28

(VIDEO) ZAŠTO JE CIA UBILA KENEDIJA: Ovo je nova teorija i neobjavljeni video ubistva američkog predsednika!

Vesti

(VIDEO) ZAŠTO JE CIA UBILA KENEDIJA: Ovo je nova teorija i neobjavljeni video ubistva američkog predsednika!

Podeli vest

U forenzičkoj analizi ubistva, autor knjige „Dosijei Lija Harvija Osvalda: Zašto je CIA ubila Kenedija“, Flip de Mej otkriva novu teoriju atentata za koju kaže da prethodno nije bila uzeta u obzir

De Mej je uveren da Osvald nije bio na šestom spratu zgrade s koje je 22. decembra 1963. pucano na Kenedija. Do ovog zaključka je došao nakon analize tvrdnji tri ključna svedoka i rekao je da su lagali ili bili nepouzdani. 

U iznenađujućem obratu De Mej također tvrdi da je Osvaldova puška bila korišćena u atentatu iako on nije pucao iz nje. 

On tvrdi da je Osvald bio samo 'žrtveno jagnje', a atentat je izvršio neidentifikovani muškarac prema naredbi CIA koja je Kenedija smatrala izdajnikom SAD. Ove tvrdnje dodaju novi sloj intrige Kenedijevoj smrti. 

Od ubistva u Dalasu objavljeno je na desetine teorija zavere oko atentanta na najpopularnijeg američkog predsednika, a dve komisije koje su istraživale slučaj su jedna drugoj protivurečile. 

Da je to tačno, Osvald bi, piše de Mej trebalo da bude pored prozora gledajući kolonu u kojoj se vozio Kenedi neko vreme pre toga, kako bi sastavio pušku. No priče svedoka o tome gde se tačno u zgradi neposredno pre atentata nalazio Osvald, su protivrečne. 

Osim toga, glavni svedok koji je rekao da je video Osvalda na prozoru, stajao je preko puta zgrade. Međutim, prema kasnije objavljenim fotografijama, na kojima se vidi gde stoji taj svedok, de Mej zaključuje kako je nemoguće da je s te udaljenosti prepoznao osobu koja se nalazila na prozoru s kog je izvršen atentat.

Isprva ga je, naglašava de Mej, svedok opisao kao mnogo starijeg, a pre fizičkog prepoznavanja video je njegovu fotografiju, jer su je emitovale televizijske stanice. 

Osvald nije bio dobar strelac niti je vežbao pucanje, odnosno nekoliko puta koliko je i bio u streljani, vlasnik streljane kaže da Osvald pucanje nije uzimao za ozbiljno.

Na suđenju je pojasnio kako je pogađanje mete iz nepodešene puške moguće, a da je takođe moguće pogoditi metu ukoliko se mnogo ne vežba.

Ali kombinacijom nepodešene puške i slabom ili nikakvom vežbom, jako su male šanse da se meta pogodi i to dva puta, s koliko je metaka bio pogođen Kenedi.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Paštrović

pre 7 godina

O ovome imate sve do u detalje u "Dosije omega". Pa... čitajte, niko vam to ne brani, a ne da vječito bulaznimo.

misa

pre 7 godina

Nije tacan datum 22.becembar, vec 22.novembar 1963.

Ja

pre 7 godina

Zato što je reformisao vojsku, naročito mornaricu, tako što im je debelo stezao buđžet. On je tvorac ideje o manjim, profesionalnim, specijalnim jedinicama. On je stvorio "Foka" timove. Plus, bio je irski katolik, što je već dovoljan problem u WASP Americi. Da ne pominjemo tatu mafijaša koji je prevario tu istu mafiju koja je njegovom sinu pomogla da bude izabran. Odmah su počela hapšenja i suđenja bodovima. Eto.

vlada

pre 7 godina

Ubijen je, jer se suprotstavio interesima "krupnog kapitala", zalagao za veća socijalna izdvajanja, ukidanju rasizma /makartizma/ .... jednostavno, suviše napredan za tadašnju konzervativnu Ameriku! Ubistvo je zataškano, jer je država stojala iza tog čina, a verovatno i /budući/ L. Džonson! Opšte poznata stvar! Li Osvald i Džek Rubi su beznačajni marginalci!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Мор*о је бити убијен - много се швалерао са Мерлин Монро...

UFOLOG

pre 7 godina

Postojao je i drugi strelac koi je stajao iza palisade ispred podvožnjaka. Njegovo lice nikada nije dobro snimljeno jer su svi snimci i privatni i agenciski zumirali predsednički automobil. Niko nije obraćao pažnju na čoveka iza ograde pored koga jestajalo nešto nalik puščanoj cevi. Kenedijepogođen i sa prednje i zadnje strane tela. To je dovoljan dokaz o dva strelca.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija