• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.07.2016

23:35

RATNI BUBNJEVI: Izraelska vojska uvela blokadu Hebrona

Vesti

RATNI BUBNJEVI: Izraelska vojska uvela blokadu Hebrona

Podeli vest

Izraelska vojska uvela je blokadu Hebrona i njegove okoline na Zapadnoj obali nakon niza smrtonosnih napada koji su se u proteklom periodu dogodili u regionu, izjavio je danas portparol vojske potpukovnik Piter Lerner

On je rekao da je vojska rasporedila dodatnih više stotina vojnika u Hebronu, gde su za poslednja dva dana ubijena dva Izraelca i troje palestinskih napadača, prenosi AFP.

Ovo je "najoštrija mera na terenu" od 2014. godine.

Lerner nije precizirao koliko će dugo ova mera biti na snazi, ali je dodao da je Hebron mesto odakle se pokreće talas nasilja Palestinaca nad izraelskim civilima i vojnicima.

Od oktobra kada je nasilje eskaliralo, poginulo je najmanje 214 Palestinaca, 34 Izraelca, dva Amerikanca i po jedan državljanin Eritreje i Sudana.

Izraelske vlasti kažu da je većina Palestinaca koji su ubijeni bili napadači koji su kod sebe imali oružje.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija