• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.07.2016

21:13

HILARI ĆE IĆI U ZATVOR UMESTO U BELU KUĆU! Bivša državna sekretarka SAD u problemu!

Vesti

HILARI ĆE IĆI U ZATVOR UMESTO U BELU KUĆU! Bivša državna sekretarka SAD u problemu!

Podeli vest

Hilari Klinton je u subotu tri i po sata saslušavana u sedištu FBI, jer je koristila privatne mejlove za poslovnu prepisku dok je bila državna sekretarka. Preti joj do tri godine zatvora

Favoritkinja demokrata u trci za predsednicu SAD Hilari Klinton mogla bi da ide u zatvor umesto u Belu kuću. Klintonovu je u subotu tri i po sata saslušavao Federalni istražni biro (FBI) zato što je koristila privatni umesto službenog mejla dok je bila na funkciji državne sekretarke. Ako se protiv nje pokrene krivični postupak, preti joj i do tri godine zatvora.

Sama se javila agentima

Portparol Klintonove Nik Meril istakao je da se ona dobrovoljno javila agentima FBI i pristala da ode na saslušanje u njihovom sedištu u Vašingtonu.

TRAMP UDARA ISPOD POJASA: Hilari je prvoklasan lažov!

- Hilari Klinton je razgovarala jutros sa agentima FBI i objasnila im zašto je koristila privatne mejlove dok je bila na funkciji državne sekretarke. Ona je zadovoljna jer je imala priliku da pomogne ministarstvu pravde - rekao je Meril.

U službenoj prepisci moraju da se koriste poslovni mejlovi, jer se oni nalaze na serverima koji su obezbeđeni
Sudija Endrju Napolitano

On je dodao da više ništa neće govoriti o ovom slučaju kako ne bi ugrozio istragu.

- Policijska istraga je u toku. Morate da razumete da gospođa Klinton ne može da komentariše slučaj dok traje postupak. Ipak, ona je više puta govorila da nikada nije slala poverljive informacije preko svog privatnog imejla - naveo je Meril.

Međutim, ako se protiv najverovatnije kandidatkinje demokrata za predsednicu SAD pokrene krivični postupak, ona bi mogla da bude u velikom problemu. U tom slučaju, preti joj i do tri godine zatvora, jer je prekršila zakon o poverljivosti državne tajne.

Sandersu demokratska nominacija?

Zbog skandala sa imejlovima Hilari Klinton, nominaciju demokrata za predsednika SAD mogao bi da osvoji njen glavni rival socijalista Berni Sanders. Ukoliko Hilari Klinton bude krivično gonjena, ona bi mogla da ispadne iz trke za Belu kuću.
- Sanders je jako pametno igrao. On nije odustao od trke za predsednika jer se nadao da će skandal oko mejlova ugroziti Klintonovu, zbog čega bi na kraju on osvojio nominaciju - naveli su stručnjaci.

- Ako Hilari Klinton bude optužena za kršenje ili ugrožavanje državne tajne, u tom slučaju joj preti do tri godine zatvora. Problem je što je ona držala poverljiva dokumenta na nebezbednoj lokaciji. U službenoj prepisci moraju da se koriste poslovni mejlovi, jer se oni nalaze na posebnim serverima koji su obezbeđeni i šifrovani. S obzirom na to da je Klintonova koristila privatni mejl, ona je ugrozila bezbednost prepiske i lako je mogla biti hakovana - rekao je sudija Endrju Napolitano.

Objavila 30.000 mejlova

Skandal oko imejlova izbio je u martu 2015, nakon što je otkriveno da je Klintonova koristila privatni mejl za službenu korespodenciju umesto elektronske adrese Stejt Departmenta. Zbog toga je početkom ove godine Klintonova javno objavila 30.000 mejlova, od kojih su 2.028 poverljivi. Zbog afere joj je ugrožena i kandidatura demokratske stranke za predsednicu SAD. Čelnici te partije su već najavili da će Klintonova ostati bez kandidature ako se protiv nje pokrene krivični postupak.

HILARI BEŽI! Raste prednost Klintonove u odnosu na Trampa pred izbore


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ee

pre 7 godina

I muza joj strpajte u zatvor i on je napravio zla za koja ce nadam se kad tad odgovarati.

badza

pre 7 godina

Svaka žena je lepa na svoj način,ali ova je akrep od žene.U snu se ne snila.

badza

pre 7 godina

Nju i nesmatram za ženu.Ona je đavo.Daleko je bilo.

M2

pre 7 godina

Donalde, dodji na rakijicu i casicu ljudskog razgovora.

marko

pre 7 godina

Samo sanjajte, nema njoj zatvora vec predsednicka fotelja. To je elita odlucila jos davno. Ovo je samo mazanje ociju.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija