• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.07.2016

23:38

(VIDEO) GUŽVA U ORMUSKOM PROLAZU: Iranski brodovi "drže na oku" američki brod sa generalom!

Vesti

(VIDEO) GUŽVA U ORMUSKOM PROLAZU: Iranski brodovi "drže na oku" američki brod sa generalom!

Podeli vest

Iranska elitna Revolucionarna garda danas je poslala pet brodova sa zadatkom da nadziru americki ratni brod na kojem je gost jedan od najviših generala SAD, koji je na jednodnevnom putovanju kroz Ormuski prolaz

Rojters prenosi da su iranski brodovi prilazili i na samo 500 metara od "USS Nju Orleans" na kojem se trenutno nalazi armijski general Džozef Votel, glavnokomandujući američkih vojnih snaga na Bliskom istoku. 

Iran je u misiju nagledanja poslao četiri glisera, od kojih su tri opremljena mitraljezima, kao i patrolni brod sa raketama na navođenje.

- Kao što ste videli u ovom relativno skučenom prostoru postoji velika mogućnost da se napravi pogrešna procena- rekao je Votel novinarima na brodu na kojem se nalazi oko 650 marinaca.

Inače ovo nije prvi put da se "USS Nju Orleans" nalazi u ovom vodama. Evo kakav su mu doček Iranci napravili 2012. godine


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija