• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.07.2016

20:05

PREMIJERKA ŠKOTSKE: Glasali smo za ostanak u Uniji, Bregzit se ne odnosi na nas!

Vesti

PREMIJERKA ŠKOTSKE: Glasali smo za ostanak u Uniji, Bregzit se ne odnosi na nas!

Podeli vest

Premijerka Škotske Nikola Stardžon ponovila je danas da se izlazak Velike Britanije iz Evropske unije (EU) Bregzit ne odnosi na Škotsku koja je na referendumu glasala za ostanak u Uniji

Nikola Stardžon je ponovila stav škotske vlade nekoliko sati pre preuzimanja dužnosti Tereze Mej na mesto predsednice britanske vlade.

- Tereza Mej je rekla da Bregzit znači Bregzit. Poštujem što je postala nova britanska premijerka jer su Engleska i Vels glasali za izlazak iz EU. Međutim, to se ne odnosi na Škotsku koja je glasala za ostanak u Uniji- rekla je škotska premijerka novinarima u Londonu.

Prema njenim rečima, ona ima dužnost da poštuje odluku svojih građana i da štiti interese i odnose Škotske s EU.

Dejvid Kameron danas je zvanično napustio funkciju predsednika britanske vlade koju je preuzela Tereza Mej, dosadašnja ministarka unutrašnjih poslova.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija