• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.07.2016

17:01

(UŽIVO) PUČ JE PROPAO, POČELA JE ERDOGANOVA OSVETA: Hapšenja širom Turske, smrtna kazna za pučiste?!

Vesti

(UŽIVO) PUČ JE PROPAO, POČELA JE ERDOGANOVA OSVETA: Hapšenja širom Turske, smrtna kazna za pučiste?!

Podeli vest

Posle gušenja pobune u vojsci turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je na skupu u Istanbulu da je za puč odgovorna manjina u vojsci, a ne sama vojska. Na povike iz mase kojima se traži smrtna kazna za pučiste, Erdogan je rekao da se o takvim zahtevima može raspravljati u parlamentu. Hiljade ljudi na ulicama Turske u znak podrške predsedniku. Turska vlada saopštila je da je tokom neuspelog puča poginulo 265 ljudi, od čega 161 civil i 104 pučista, javlja Bi-Bi-Si
Tanjug/AP

23.25

Turska vlada saopštila je da je tokom neuspelog puča poginulo 265 ljudi, od čega 161 civil i 104 pučista, javlja Bi-Bi-Si.

23.05

U toku su masovna hapšenja vojnih lica, uključujući i osobe na najvišim položajima u više gradova Turske. Kako javlja agencija Anadolija, broj uhapšenih u Izmiru dostigao je 50, uključujići i tri brigadna generala-majora.

 

 

22.55

Državni sekretar SAD, Džon Keri, rekao je da bi Obamima administracija mogla da udovolji željama Turske i izruči Fetulaha Gulena.

- Pozvali bismo vladu Turske, kao što to uvek i radimo, da nam prezentuje legitimne dokaze koji bi potvrdili njihove tvrdnje. Prihvatili bismo ih, sagledali i doneli odluku - rekao je Keri.

22.35

Turski vojni helikopter koji su koristili vojnici da bi prebegli u Grčku vraćen je iz Aleksandrupolisa vlastima Turske, javila je Anadolija.

Tanjug

22.10

Turski ministar odbrane Fikri Isik izjavio je da su snage odane turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu povratile punu kontrolu nad svim delovima Turske, ali upozorio da će vlasti biti na oprezu ukoliko se pojavi bilo kakva pretnja.

21.55

Francuski predsednik Fransoa Oland rekao je da će u Turskoj, ukoliko su vlasti preuzele kontrolu, a sve ukazuje da jesu, nastupiti period zatišja, ali i represalija, javlja AFP.

21.30

Narod širom Turske okupio se na ulicama slaveći propast pokušaja puča. Slavlja su prvobitno zabeležena u Ankari i Istanbulu, ali su se sada proširila i na druge delove zemlje.

 

 

20.55

Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković izjavio je danas da je Vlada Srbije organizovala prebacivanje državljana Srbije iz Turske za Beograd.

Kako je rekao za RTS državljani Srbije moći će da odu za Beograd letom "Er Srbije" sutra u 15.40 Marković je dodao da se za let do sada javilo 60 ljudi.

20.35

Turski ministar rada Sulejman Sojlu tvrdi da Vašington stoji iza pokušaja državnog udara u Turskoj.

 

 

20.05

Erdogan zatražio od Obame da isporuči opozicionog islamskog propovednika Fatulaha Gulena kojeg Ankara optužuje da je odgovoran za organizaciju pokušaja vojnog prevrata u Turskoj.

 

19.50

 

 

U Istanbulu i Ankari u toku su veliki mitinzi podrške Erdoganu. Okupljeni narod počeo je da uzvikuje da žele da svi organizatori puča budu osuđeni na smrtne kazne, n ašta im je predsednik Turske odgovorio da "ti zahtevi mogu biti razmotreni u parlamentu".

19.03

Bi-Bi-Si ocenjuje u svojoj analizi da pobunjeni pripadnici vojske nisu uspeli da izvedu puč zato što su napravili nekoliko grešaka.

Između ostalog, Erdogan je uspeo da kontaktira Si-En-En Turk i da pozove narod da izađe na ulice i to pre nego što je vojska zauzela ovu televiziju.

ERDOGAN POZVAO PRISTALICE NA OTPOR: Predsednik Turske tražio podršku od naroda!

„Pokušaj puča propao je i pre nego što je počeo“, rekao je Fadi Hakura iz britanskog instituta „Četam haus“ za Bi-Bi-Si uz ocenu da je izveden amaterski te da nije imao širu podršku u vojsci.

18.15

Zbog navodne umešanosti u pokušaj puča danas je hapšenja generala Adema Hadutija uhapšen i komandant Treće armije, saopštio je turski zvaničnik.

"General Erdal Ozturk, komandant Treće armije, uhapšen je", rekao je zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan, javio je AFP. 

 

 

17.50

Generalu Akinu Ezturku i general potpukovniku Metinu Ijidilu sudiće se za izdaju, pošto su oni bili "autori" rušenja predsednika države, tvrde turski mediji.

17.11

Turska vojska je danas zatvorila, pa ponovo otvorila vazdušni prostor oko vazduhoplovne baze Indžirlik na jugu Turske, javio je AP.

Zatvarnje je rezultovalo obustavom američkih vazdušnih udara na položaje samozvane Islamske države u Siriji i Iraku, izjavio je za CNN jedan neimenovani zvaničnik američkog Ministarstva odbrane.

 

 

17.09

Iza pokušaja vojnog udara u Turskoj stoje prozapadno orijentisana vojska, smatra čečenski lider Ramzan Kadirov.

On je na svom Instagram profilu napisao da su turski generali navikli da intervenišu u politiku i diktiraju turskom rukovodstvu kako da vode domaću i spoljnu politiku, preneo je Tas.

16.50

Nakon neuspelog vojnog puča u Turskoj, usledila je munjevita čistka pre svega u sudskoj vlasti. Za sada je, prema navodima medija, sa dužnosti uklonjeno 2.745 sudija, ughapšeno je 10 članova Državnog saveta, najvišeg pravno administrativnog tela u Turskoj, dok vlasti tragaju za još 140 članova kasacionog suda u sklopu istrage oko neuspelog pokušaja vojnog puča.

 

 

16,40

Pripadnici turske vojske koji su učestvovali u pokušaju državnog udara, akoji su se nalazili u kompleksu Generalštaba Oružanih snaga, predali su se policiji.

 

 

16:17

Američki predsednik Barak Obama održaće danas sastanak svojeg tima zaduženog za nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku kako bi diskutovali o situaciji u Turskoj.

15:57 

U slučaju destabilizacije Turske, izbeglice bi mogle da krenu prema Grčkoj, Bugarskoj i Balkanu, upozorio je danas, nakon neuspelog vojnog puča u Turskoj, politikolog iz Hrvatske Dejan Jović. "Zato je Evropa oprezna i podržava stabilizaciju", rekao je on gostujući na televiziji N1. Prema njegovom mišljenju, Erdogan je pokušao da iskoristi izbeglice da popravi odnose s Evropom.

15:25

 

 

Turske vlasti uhapsile su danas deset članova Državnog saveta, najvišeg pravno administrativnog tela u toj zemlji, i tragaju za još 140 članova kasacionog suda u sklopu istrage oko neuspelog pokušaja vojnog puča u Turskoj, objavila je turska televizija NTV.

15:11

Turska je danas ponovo otvorila prelaze na granici sa Bugarskom, nakon što ih je rano jutros zatvorila nakon pokušaja vojnog puča, izjavio je bugarski premijer Bojko Borisov.

Nema pokazatelja nikakvog povećanja priliva izbeglica u Bugarsku, a turska vlada je zvaničnoj Sofiji pružila uverenja da se granica neće naći pod pritiskom velikog talasa, rekao je Borisov danas u Sofiji posle sastanka sa ambasadorom Turske u Bugarskoj, preneo je Rojters.

 

 

14:49 

Grčke vlasti saopštile su danas da će Turskoj vratiti vojni helikopter "što je brže moguće", ali i da će ispitati zahteve za azil osam vojnih lica uhapšenih odmah po sletanju.

Portparolka grčke vlade Olga Gerovasili rekla je da će se zahtevi za azil posade vojnog helikoptera razmotriti u skladu s medjunarodnim pravom, kao i da će vlasti u Atini uzeti u obzir da su oni učestvovali u pokušaju vojnog puča.

14:44

Jedan od učesnika državnog prevrata u Turskoj bio je i pilot koji je oborio ruski avion Su-24, prenosi Sputnjik reči gradonačelnika Ankare Meliha Gokčeka, koji je ovu izjavu dao za SNN Turk. Prema rečima gradonačelnika, pilot je bio član organizacije sveštenika Fetulaha Gulena.

 

 

13:39 

NATO baza indžirlik zatvorena je, a presečen joj je i dovod struje, saopštio je konzulat SAD u Turskoj. Vojna baza Indžirlik je stalna baza jedinicama turskog Vojnog vazduhoplovstva, kao i američke vazduhoplovne jedinice, koja se sastoji od oko 1.500 američkih vojnika i civilnih zaposlenika.

Iz te vojne baze poleću američki vojnici koji sprovode vazdušne udare na položaje samozvane Islamske države u Siriji i Iraku. Pentagon je sinoć saopštio da preduzima sve neophodne korake da osigura bezbednost američkih vojnika, civila i njihovih porodica.

 

12.54

Šef turske diplomatije Mavlut Čavušoglu zatražio je danas od Grčke izručenje posade turskog vojnog helikoptera, koji su po sletanju u grad Aleksandropolis na severu Grčke zatražili politički azil.
 

 

- Zatražili smo hitno izručenje osam vojnika izdajnika, koji su pobegli helikopterom u Grčku - izjavio je Čavušoglu, a prenela turska agencija Anadolija.

Grčko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je sedam turskih vojnika i jedan civil sletelo vojnim helikopterom "blek hok" u Aleksandropolis, gde su uhapšeni zbog ilegalnog ulaska u zemlju, a zatim su zatražili azil, podseća AP.

Grčki mediji javljaju da se radi o licima umešanim u pokušaj vojnog puča u Turskoj.

12.29

Prema poslednjim informacijama iz Turske, ubijeno je 265 osoba, ranjeno ih je 1.440, dok je uhapšeno više od 2.800 ljudi!

10.30

Tragičan bilans u Turskoj! Ubijene su 194 osobe, od toga 104 pobunjenika, 49 civila i 41 policajac.

Tanjug/AP

10.20

Kako prenoisi Raša tudej, više od 100 pobunjenika ubijeno je tokom pokušaja puča.

9.45

Najmanje 29 pukovnika i pet generala turske vojske smenjeno je sa svojih pozicija nakon pokušaja državnog udara u Turskoj, navodi danas Rojters pozivajući se na neimenovanog turskog zvaničnika.
 

Tanjug/AP

Drugi turski zvaničnik je rekao da vojnici nisu kontrolisali nijedan borbeni avion.

9.28

Napadi na zgradu parlamenta i predsedničku palatu su uglavnom prestali, dodaje taj zvaničnik. Sedište turske vojske sada kontrolišu provladine snage, ali mala grupa pobunjeničkih vojnika još pruža otpor i kontroliše neke vojne helikoptere, navodi neimenovani turski zvaničnik za Rojters.

 

 

09.21

Vojska Turske je izvela operaciju na Vojnu komandu vazduhoplovne baze Akinci, koja se nalazi 35 kilometara severozapadno od Ankare i tom prilikom oslobodila načelnika Generalštaba Oružanih snaga Turske armijskog generala Hulusija Akara.

Posle oslobađanja iz ruku pučista odanih terorističkoj organizaciji FETO/PDY Akar je odveden na sigurnu lokaciju.

Sudbina Akara je bila nepoznata pa je na njegovo mesto privremeno bio imenovan komadant Prve armije brigadni general Umit Dundar.

09.01

Prema najnovijim izveštajima, broj poginulih u pokušaju puča popeo se na 90, dok je 1.154 osoba ranjeno ili povređeno.

 

 

Takođe, prema tim informacijama, više od 1.500 ljudi je uhapšeno zbog pokušaja državnog udara

08.40

Prema poslednjim informacijama koje stižu iz Turske, uhapšeno je više od 1.500 osoba koje su učestvovale u pokušaju puča.

Takođe, 29 pukovnika i pet generala je otpušteno iz vojske.

PRATITE UŽIVO ZBIVANJA U TURSKOJ:

07.22

Turska ambasada u Beogradu saopštila je jutros da je situacija u Turskoj, gde je pokušan državni udar, sada pod kontrolom predsednika i vlade.

"U Turskoj se desio pokušaj svrgavanja demokratski izabrane vlade. Turski narod, koji je pokazao jedinstvo i solidarnost, osujetio je ovaj pokušaj. Situacija je pod punom kontrolom našeg Predsednika i naše Vlade", navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Kako se ističe, turska vojska nije u celosti bila uključena u ovaj pokušaj puča.

 

07.10

Prema poslednjim oinformacijama, nakon pokušanog puča u Turskoj ukupno 754 pripadnika vojske je uhapšeno, 29 pukovnika i pet generala je otpušteno.

Najmanje 60 osoba je poginulo u noćašnjim sukobima u Ankari i Istanbulu.
 

Tanjug/AP

05.00

Prvi avion sleteo na aerodrom "Ataturk" u Istanbulu.

 

 

04.55

Tursko tužilaštvo: Više od 60 ljudi poginulo tokom pokušaja vojnog udara u zemlji. Turska zatvorila moreuz Bosfor za prolaz tankera iz bezbedonosnih razloga

04.50 

Premijer Turske Binali Jildirim: Pobuna je skoro ugušena, jedan broj vojnika još pruža otpor...Fudbalski klubovi Turske podržali Erdogana

04.07

Si-En-En Turk počeo opet da emituje program. Premijer Turske: General, jedan od organizatora vojnog puča, ubijen.

04.00

Iako se čini da vojna intervencij gubi na snazi, situacija u Turskoj je daleko od rešenja i smirivanja. Kako prenosi britanska agencija, u Ankari je i dalje veoma neizvesno kao i u ostatku Turske. Vojska puca na Erdoganove pristalice. Ima mnogo povređenih i mrtvih 

 

 

Pučisti otvorili vatru na ljude ispred turskog parlamenta i Generalštaba u Ankari, ima ranjenih

 

 

03.35

Ipak Erdogan je uspeo da da prvu izjavu.On je saopštio da je hotel u kom je boravio bombardovan neposredno nakon što ga je napustio, prenosi AFP.

Erdogan je istakao da će manjinska grupa koja stoji iza pokušaja državnog udara platiti za ono što su uradili i dodao da narod njegove zemlje "stoji uspravno i snažan".

 

 

On je dodao da je to što su ljudi izašli na ulice najbolji odgovor onima koji su pokušali da nasilno preuzmu vlast, a pokušaj puča nazvao je "poklonom od Boga, kao šansom da se očisti vojska".

 

03.17

Jaka eksplozija odjeknula je na istanbulskom aerodromu Ataturk tokom sletanja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. Predsednik Turske viđen je van međunarodnog aerodroma „Ataturk“ među gomilom pristalica nekoliko minuta pre eksplozije. Erdogan je rekao okupljenima da je pokušan ustanak protiv „solidarnosti i jedinstva“ Turske i da će se odgovorni suočiti sa „neophodnim odgovorom“ bez obzira na to što su i sami deo institucija.

Veruje se da je Erdogan avionom napustio Istanbul odmah posle eksplozije.

 

 

03.00

Desetine vojnika koji su učestvovali u izvođenju državnog udara predaju oružje na trgu Taksim u Istanbulu

 

 

02:42

Organizatori vojnog puča upali su u studio "CNN Turka", nakon čega je ova televizija prekinula emitovanje. Voditeljka je pre napuštanja studija rekla kako su svi dobili informaciju da moraju da odu iz zgrade. Prema podacima koji pristižu iz Turske, preostali organizatori puča su uzeli novinare "Hurijeta" i "CNN Turka" za taoce.

 

 

02.35

Na čelu pobune u Turskoj nalazi se pravni savetnik Generalštaba Muharem Kloše, javlja agencija Anadolija.  Erdoganove pristalice ušle u državnu televiziju. Erdogan najavio da će se uskoro pridružiti pristalicama. Pojedini turski mediji saopštavaju da se na čelu vojnog udara nalazi vojni tužilac i još 46 visokih oficira

02.30

Druga bomba bačena na parlament u Ankari Prema informacijama "Raša tudeja", zgradu parlamenta u Ankari potresla je i druga bomba.

02.27

I turski CNN javlja da je predsednik Erdogan sleteo na aerodrom "Ataturk", gde ga je dočekao veliki broj pristalica. Njegov pres-sekretar najavio je da će se predsednik obratiti naciji u narednim satima.

Public

02.20

Turska obaveštajna služba: Neuspeo pokušaj državnog udara "Sve će se završiti do ujutru", rekao je predstavnik organizacije Nuh Jilmaz. On je dodao da je specijalna služba uhapsila 13 osoba u vojnoj uniformi koji su pokušali da uđu u predsedničku palatu u Ankari.

 

 

02.12

Policija hapsi vojnike koji su učestvovali u pokušaju vojnog udara. Erdoganove pristalice ušle u državnu televiziju. Erdogan najavio da će se uskoro pridružiti pristalicama u Istanbulu ili Ankari.

 

 

02.09

Možda je rano za takve ocene, ali sve više javlja da Erdogan i njegovi ljudi polako preuzimaju kontrolu i guše puč. Ipak, zvaničnih potvrda o tome i dalje nema. Turska obaveštajna služba javlja da je vojni udar propao. Kemaletin Hasimi, savetnik premijera kaže: "Verujem da ćemo za 24 sata povratiti potpunu kontrolu".

Public

01.59

Guverner Istanbula tvrdi da je puč stavljen pod kontrolu i da su organizatori uhapšeni, prenosi "RT".

01.43

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković kaže da svi srpski građani mogu da se jave za informacije na brojeve telefona +902122137686i +902122135208.

 

 

01.39

Prema najnovijim informacijama , u Istanbulu navodno dolazi do preokreta situacije, pa narod istiskuje vojsku sa aerodroma.

Tanjug

01.35

Situacija u Turskoj, nakon što je vojska izvela državni udar, i dalje je konfuzna a pale su i prve žrtve. Kako prenose agencije, pozivajući se na stanicu NTV, 17 policajaca je ubijeno u pokušaju puča. 

Anel Grbović

01.22

Nekoliko desetina Novopazaraca okupilo se u centru ovog grada kako bi pružili podršku Redžepu Erdoganu.

Oni su kod sebilja, na šetalištu, u znak podrške razvili zastave Turske. Poslali su podrške mira.

 

01.21

Nakon što je turska vojska objavila da je svrgnula s vlasti predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, jednog od najvećih oponenata sirijskog predsednika Bašara el Asada, na stotine ljudi izašlo je na ulice sirijskog glavnog grada Damaska. Čuje se i slavljenička paljba.

01.18

Iranska novinska agencija IRNA tvrdi da je turski predsednik sleteo u Teheran, odakle će sa porodicom produžiti u Katar. Ova informacija nije zvanično potvrđena.

 

 

01.13 

Turski lovci F-16 oborili su helikopter u kojem su se nalazile vođe vojnog udara, javlja AFP, pozivajući se na tursku televiziju NTV. Agencija Anadolija javlja da je 17 oficira ubijeno u napadu vojnih helikoptera na sedište specijalnih snaga.

01.12 

Političke partije, uključujući opoziciju i političke predstavnike Lurda podigli su glas protiv vojnog udara, javljaju turski mediji. 

01.07

Turska novinska agencija Anadolija javlja da su u Istanbulu uhapšeni pukovnik i trojica vojnika koji su učestvovali u pokušaju vojnog udara. Iz Istanbula i Ankare dolaze potpuno oprečne informacije o toke ko kontroliše situaciju.

00.59

Turski vojnici pucali u vazduh u znak upozorenja , građanima koji su želeli da pređu Bosforski  most u Istanbulu

 

 

00.56

Najvažnije je da državljani Srbije koji se nalaze u Istanbulu i Ankari ostanu kod kuće ili u hotelima, kaže za RTS konzul Zoran Marković.

00.45

Hiljade ljudi na ulicama turskih gradova posle poziva Redžepa Tajipa Erdogana i lokalnih verskih lidera, koji su proteste nazvali "obavezom svakog vernika". Duboke podele u vojci, javljaju turski mediji. 

 

 

00.29

Očevici navode da su tenkovi otvorili vatru oko zgrade turskog parlamenta, prenosi Rojters. Očevici takođe tvrde da je vojni helikopter otvorio vatru iznad prestonice Ankare kao i da se čula snažna eksplozija. Avijacija je dva puta gađala zgradu Uprave bezbednosti. Pucano je iz helikoptera i aviona, javlja TASS pozivajući se na lokalne medije.

 

 

00.15 

Snažna eksplozija odjeknula u Ankari, javlja AFP. Vojska umarširala i rasporedila se na glavnom istanbulskom trgu Taksim. 

00.05

 - En-Bi-Si javlja, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika Stejt departmenta, da Erdogan traži azil u Nemačkoj.

23.45

Erdogan je dao izjavu sa nepoznate lokacije za SNN Turk i poručio da je puč pokusaj manjine u okviru vojske. Rekao je da je ovo čin koji su ohrabrile "paralelne strukture". Na pokusaj puča biće dat odgovrajući odgovor, izjavio je mobilnim telefonom za SNN Turk i pozvao građane da izađu na ulice.

 

 

23. 25 

Turska državna stanica TRT javila je da je širom zemlje uveden policijski čas, a turski premijer Binali Jildirin kaže da vlada nastavlja da radi.

Strateški objekti u Ankari Istanbulu su pod kontrolom vojske, prenosi Rija novosti.

23.20

U toku je žestoka pucnjava u Ankari..još uvek se ne zna ko puca na koga. Vojska izjavila da je Erdoganova vlast urušila pravnu državu i demokratiju i sekularni sistem Turske

 

 

23.01

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan se sklonio "na sigurno" u Marmaris i očekuje se njegovo obraćanje javnosti 

 

 

22.55

Turska vojska saopštila da je srušila Redžepa Tajipa Erdogana i preuzela kontrolu nad zemljom da bi zastitla demokratski poredak i ljudska prava,...Vojska ističe da će sve postojeće veze sa inostranstvom biti zadrzane. Turska državna televizija TRT je navodno prekinula emitovanje...S ruge strane premijer Binali Jildrim kaže da se Turska suočava sa pokušajem ustanka unutar vojske.

 

 

22.50 - Mediji javljaju da tursku vojsku predvodi general Hulusi Akar, ali nije poznato da li on stoji iza puča. U generalštabu je u toku talačka kriza, najvisi general turske voske uzet za taoca... Blokirane su društvene mreže...

 

 

22.40

U zemlji vlada haos...Vojska tvrdi da je preuzela vlast, dok vladini organi to demantuju. Svi letovi sa aerodroma u Istanbulu su suspendovani, dok ispred njega stoje tenkovi. Ne zna se gde je Erdogan. 

 

 

22.31

Vojska izdala saopštenje da je preuzela vlast u Turskoj? Deo vojske započeo je vojni puč", rekao je ranije večeras premijer Turske Binali Jildrim, nakon što je objavljeno da vojne letelice nisko nadleću Ankaru i Istanbul, prenosi RT.

 

 

Avioni i helikopteri nadleću Ankaru zbog pucnjave u prestonici Turske, javlja Rojters.

Svetski mediji navode da je u toku velika vojna operacija u provinciji Hataj, na jugu Turske.

Pogledajte video:

Manja grupa naoružanih ljudi je pokušala pobunu prema Generalštabu Oružanih snaga Turske, piše Anadolija. Premijer Turske Binali Jildirim izjavio je da je došlo do pobune prema Generalštabu turske vojske.

- Takvo nešto neće biti dozvoljeno. Oni koji to pokušavaju platiće ceh svojih postupaka - rekao je turski premijer.

 

 

Navodno, vojni helikopter otvorio je vatru u blizini sedišta turskih obaveštajnih službi. Primetno je i značajno prisustvo vojske na ulicama.

Takođe, na društvenim mrežama se navodi da je vojska blokirala Bosforski most u Istanbulu, ali iz za sada nepoznatih razloga.

 

 

 

Vojni tenk spažen je u samom centru Instanbula.

 

Turski premijer Binali Jildirim danas je osudio ono što je nazvao "ilegalnim pokušajem" elemenata u vojsci nakon što su delimično zatvorena dva mosta u Istanbulu a avioni su nadletali nisko preko Ankare.

Mi radimo na tome da je u pitanju pokušaj puča, mi to nećemo dozvoliti, rekaoje telefonom za NTV.

On je dodao da će platiti najvišu cenu odgovorni za to, prenosi AFP


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Laptop Servis

pre 7 godina

Nema kraja losim vestima Francuska,Turska ko je sledeci?

nora

pre 7 godina

Jasno kao dan, cim je doslo do pomirenja Turske i Rusije, Amerika ovako reaguje.

stefke

pre 7 godina

pa da do jutra sultana i njegovu familiju vidimo kao nekad Causeskua... game over, ode sanak pusti. Ala se bakir presekao zna da je on sledeci.

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ми који смо прошли три сецесионистичка рата (од четири укупно и две бежаније) не подржавамо насиље. Турска је непријатељска држава према Републици Србији. Турци су вековима непријатељски народ према Србима. И поред турског непријатељаства, ничим изазваног према Србији и Србима, ми не подржавамо насиље у Турској. Власт се осваја на изборима, а не убијањем људи и не са тенковима на улици. И код нас терористи покушавају да државним ударом и насилном сменом власти промене изборну вољу грађана. Код нас избацују децу и омладину у прве редове да се супроставе полицији и гурају бебе у колицима испред себе. А све због власти. Ове наше пучисте предводе странци и домаћи злотвори, као што су заштитар и поверилац, са пропалим и другим политичарима. Ми знамо шта је насиље и због тога не подржавамо насилно отимање власти у Турској. Јесте да су нам Турци и Турска непријатељи и остаће нам до века душмани, али не подржавмо државни удар, преврат, пуч, проливање крви. Надајмо се смиривању ситуације.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Државни удар - на државну диктатуру...!

MICATROCEVKA

pre 7 godina

kod koga je atomskka hteo sam u Bodrum,

caruga

pre 7 godina

Lepo je Putin rekao da zapad sprema veliki sukob na balkanu, samo se nije znalo odakle ce poceti. Ova situacija bi zaista mogla zapaliti Balkan te zato Srbija pod hitno mora podici borbenu gotovost iz preventive radi.

crni roko

pre 7 godina

London izlazi iz EU.Prvi put u 1700.godina,smenjeni su crni i beli papa,pa crni papa postaje beli papa(Franjo,jezuita).Putin je na Svetoj Gori,miropomazan na tronu na kojem su krunisani svi carevi Romeje(vizantije),koji je iz Svete Sofije,po padu Carigrada prenet grčki manastir.U Jerusalimu je kao nadjen grob Svetog Petra.Vatikan se već 200.godina sprema da se preseli u Jerusalim, preko ekumenizma i Svetskog saveta crkava.Migrantska kriza je osmišljena i napisana početkom dvadesetog veka.1871.godine,Albert Pajk je napisao pismo svom kolegi Manciniju,koji je ujedinijo Italiju,da treba izazvat tri svetska rata,treći rat treba iscenirati sa muslimanima.FED,neće da vrati zlatne rezerve nizu zemalja koje ga traže(Nemačka,Kina....) Devet predsednika i premijera Južne Amerike je u kratkom periodu dobilo kancer(Kastro,Čavez...). Mogao bih da nabrajam ovakvih čudnih dogadjaja još dve tri strane.Mnogo je to da bi se nazvalo slučajnost(koincidencija).Neki bauk opet polukruži poluevropom.Komunizam,fašizam,liberalizam hipi pokret,pank,feminizam...je smišljen u jednom redu katoličke crkve.

ljubisa

pre 7 godina

možda je ovo uradjeno samo da bi se zatvorio Bosfor,da se nekako Putin isprovocira i da ga uvuku u sukob sa turcima....

robin

pre 7 godina

Naravno ko bi drugo nego Ameri.Svugde guraju prste svoje. Zele rat.Napad u Parizu u Turskoj.Traze zrtvu za pocetak rata.

una una

pre 7 godina

kakav god da je Erdogan dobro je da nije uspeo puc. joj, kako se komplikuje situacija u celom svetu, izgleda da ce to stvarnost I za dalje.\n

Riddick

pre 7 godina

Tako se to drugovi pobunjenici ne radi. Radi se onako kako tu braća Rumuni rade.

cica draza

pre 7 godina

E sad ce te videti kako Musa DERE JARCEVE I TO TURSKE !!!

citateljka

pre 7 godina

Erdogan ce sada iskoristiti sve naprave za mucenje pucista pocev od vadjenja ociju, odsecanja usiju,cupanja noktiju, nabijanja na kolac, cerecenja na sve cetri strane, rostiljanja, paljenja, davljenja, batinjanja, nespavanja, gladovanja... Jadnici da su znali sta ih ceka ne bi ovako slabo organizovani pokusali da izvedu puc - sad su u celjusti najgoreg poslehitlerovskog cudovista koje ne moze da doceka da im se sveti a pogotovu mu je ovo dobra prilika za skriveni genocid koji ce se izvrsiti nad kurdima iz vojnih redova....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija