• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.07.2016

16:36

EU TRAŽI OD ERDOGANA: Anakra da ukine vanredno stanje!

Vesti

EU TRAŽI OD ERDOGANA: Anakra da ukine vanredno stanje!

Podeli vest

Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer izjavio je da akcije turskih vlasti protiv univerzitetskih profesora i naučnika posle neuspelog pokušaja puča nije u skladu sa turskim zakonima i pozvao Ankaru da što pre ukine vanredno stanje

- Ukidanje licenci univerzitetskim profesorima i sprečavanje naučnika da napuste zemlju - to su mere za koje ne mogu da zamislim da mogu da budu u skladu sa vladavinom prava, a što je još važnije, u skladu sa važećim zakonima u Turskoj - istakao je Štajnmajer, a preneo Rojters.

- I dalje od Turske očekujemo da se pridržava zakona i da ukine vanredno stanje za tri meseca, kako je i planirano - naveo je nemački ministar spoljnih poslova i dodao:

- Sve drugo bi samo povećalo tenzije unutar Turske i naštetilo samoj Turskoj.

ERDOGAN PROGLASIO VANREDNO STANJE I ZAPRETIO SAD: Bila bi velika greška da nam ne predate organizatore puča!

Turski predsendik Redžep Tajip Erdogan je sinoć uveo vanredno stanje, što je prvi put još od osamdesetih godina da je ta mera uvedena u Turskoj.

Štajnmajer je rekao da ne može da kaže da li je vanredno stanje u Turskoj odgovarajući odgovor na pokušaj puča, budući da Nemačka ne raspolaže nezavisno dobijenim podacima o tome koliko su pučisti duboko integrisani u tursko društvo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rssr

pre 7 godina

Vanredno stanje mogu da uvedu samo napredne zemlje. Koji cinizam kad nekog ubiju u EU plače ceo svet a Turskih 300 niko i ne spominje. n

dejo

pre 7 godina

http://informer.rs/vesti/politika/82502/TACI-DIJALOGU-BEOGRADA-PRISTINE-Nemoguc-beskonacni-dijalog-samo-tehnickim-pitanjima Evropska unujo izvrsite pritisak na ovog coveka jer on je najvece zlo na Balkanu a to zna i Amerika zato mu treba spocitat lekciju da treba da se on sve svoje ljude koji su pravili haos na Kosovu i Metohiju odgovaraju a tako i on mora da odgovara za svoja nedela i treba da se svi koji su radili zlocine protiv Srpskog naroda na Kosovu a to su Albanci i vrijeme je da oni odgovaraju za svoja nedela na Kosovu Evropska unijo uhapsite ih sve i Tacija pa neka im se sudi u Haskom sudu ovaj put neka budu osudjeni svi na dozivotne robije pa i Taci vreme je da se Evropska unijo malo opametite jer ako mislite da primate Srbiju i Crnu Goru zbog njih to morate napravit jer mnogo se radilo na stranu Albanaca kao zrtava vreme je Evropska unijo da pokazete da bolje lice prema Srbiji i Crnoj Gori jer u proslosti se mnogo radilo protiv ove dve zemlje ,vreme je da Evropska unijo pomognete Srbiji i Crnoj Gori ,Evropska unijo unapredite saradnju sa Rusijom ,Kinom ,Svajcarskom ,Danskom ,Svedskom ,Finskom ,Norveskom , Skotskom ,sa zemljama Evroazijske unije treba da napravite jacu saradnju Evropska unijo i ne dozvolite uticaj Amerinaca na Balkan vec neka Rusi pojacaju uticaj na Balkanu popricaj te to sa Putinom Evropska unijo da dodju Ruske snage na Balkanu Evropska unijo i vi Evropska unijo dogovorite da Ruski gas dodje do Srbije i da naravno bude kroz vase zemlje sa Putinom

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija