• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

26.07.2016

14:24

OLAND: Iza napada u crkvi stoji Islamska država!

Vesti

OLAND: Iza napada u crkvi stoji Islamska država!

Podeli vest

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas da je talačka kriza u crkvi u Sent-Etjen-di-Ruvre, u blizini grada Ruana, bila teroristički čin, a da su napadači bili povezani sa Islamskom državom

Oland je, tokom posete mestu na severu Francuske, osudio ovaj teroristički napad i dodao da se protiv terorizma mora boriti svim raspoloživim sredstvima.

Prethodno je papa Franja izjavio da je užasnut zbog "varvarskog ubistva" sveštenika tokom talačke krize u crkvi u provinciji Normandija na severu Francuske, izjavio je danas portparol Vatikana Federiko Lombardi.

Arhiepiskop grada Ruan Domink Lebrun identifikovao je ubijenog sveštenika kao Žaka Hamela, starog 84 godine.

Policija je okončala talačku krizu u crkvi u provinciji Normandija na severu Francuske, usmrtivši dvojicu napadača koji su prethodno ubili sveštenika i povredili više ljudi, saopštilo je ranije francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

(VIDEO/FOTO) KRVAVI DETALJI DRAME KOD RUANA: Azilantii svešteniku odsekli glavu pre nego što ih je policija likvidirala!

Prema policijskim izvorima, napadači su svešteniku prerezali vrat, a jedna povređena osoba je u kritičnom stanju i bori se za život.

Dva muškarca naoružana noževima uzeli su kao taoce četvoro do šestoro ljudi među kojima i sveštenika u crkvi u provinciji Normandija.

Inače francuski digitalni informsativi kanal Itele objavio je danas d aje bar jedan od napadača od ranije bio poznat policiji, da je bio hapšen i pod nadzorom zbog plana da ide u Siriju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dejo

pre 7 godina

Dogovorite se Olandu sa Merkelovom da ocistite ovakve ljude na Balkanu jer samo stete citavom Balkanu a da ne govorimo ako zelite odma cete natjerat institucije u Bosni da ove tzv ljude osude zbog toga sto sa ovim se stvarima samo se pustaju ekstrimisti da prave lose stvari treba da im se stane na put sto prije

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija