• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.07.2016

22:41

IZBORI U SAD OD 'A' DO 'Š'! ZLA ŽENA PROTIV RIJALITI ZVEZDE: Hilari voli rat više nego išta, Tramp će razbiti NATO!

Vesti

IZBORI U SAD OD 'A' DO 'Š'! ZLA ŽENA PROTIV RIJALITI ZVEZDE: Hilari voli rat više nego išta, Tramp će razbiti NATO!

Podeli vest

Demokratska kandidatkinja za predsednika SAD bila zagovornik bombardovanja Srba u BiH, ulaska u novi hladni rat s Rusijom, udara na Srbiju 1999, invazije na Irak, vojne operacije u Libiji... Republikanski kandidat za predsednika SAD razlikuje se od svih do sada jer želi dobre odnose s Putinom, protivi se politici NATO i priznaje da su invazija na Irak i bombardovanje Srbije bile greške

Demokrata Hilari Klinton, koja je u četvrtak zvanično proglašena prvom ženom kandidatom za predsednika SAD, važi kao hladna, proračunata osoba i vatreni ratni huškač.

Zvala sam Bila telefonom i ubedila ga da bombarduje Srbe
Hilari Klinton iz 1999.

VIKILIKS DRMA DEMOKRATE USRED KONVENCIJE! Asanž objavio nove mejlove i snimke, KO ĆE SADA DATI OSTAVKU?!

Bila je zagovornik bombardovanja srpskih trupa u BiH tokom rata devedesetih, širenja NATO na istok Evrope i ulaska u novi hladni rat s Rusijom, udara na Srbiju 1999, invazije na Irak 2003, vojne operacije u Libiji 2011, naoružavanja terorista u Siriji, krvave smene režima u Ukrajini...

Žene i deca na duši

Kritičari Klintonovu opisuju kao licemera jer se predstavlja kao veliki borac za prava žena i dece, dok je istovremeno odgovorna za bombardovanja tih istih žena i dece svuda po svetu.

AP PHOTO

Kad je njen muž Bil Klinton bio predsednik Amerike, od 1993. do 2001, kao prva dama Hilari ga je podsticala na to da napadne srpske snage u Bosni 1994. Samo pet godina kasnije ohrabrila je Bila da bombarduje Srbiju bez saglasnosti UN i to zbog navodnog genocida koji su Srbi izvršili na Kosovu. To je čak i sama priznala 1999.

- Zvala sam Bila telefonom i ubedila ga da bombarduje Srbe - pohvalila se Klintonova.

(VIDEO) SLUŠA JE KOD KUĆE, ŠTO MORA I NA "POSLU"! Bil Klinton zaspao dok je Hilari držala govor!

U vreme dok je NATO bombardovao Srbiju, Hilari je uticala na muža da provocira Rusiju. Alijansa se 1999. proširila na istočnoevropske zemlje Poljsku, Mađarsku i Češku, uprkos obećanjima ranije administracije SAD Moskvi da se to neće dogoditi.

print

Dok je Hilari bila senatorka Njujorka, od 2001. do 2009. glasala je za američku invaziju na Irak, koja je započela 2003. Pamti se njen govor u Senatu o hemijskom i biološkom oružju koje ima Sadam Husein i njegovom finansiranju Al Kaide.

MEDLIN OLBRAJT "ZNA" ZAŠTO PREDSEDNIK MORA DA BUDE HILARI: Tramp kao predsednik bio bi "čist poklon“ Putinu!

Ubeđivala je javnost da ima pouzdane podatke jer je osam godina bila prva dama i zna s čim se njen muž Bil Klinton sretao kao predsednik. Kasnije kad se ispostavilo da oružja za masovno uništenje nije bilo, Klintonova se vadila na to da je u vezi sa Irakom Bela kuća imala pogrešne obaveštajne podatke.

Nakon što je 2009. postala državna sekretarka u administraciji predsednika Baraka Obame, njenom zaslugom se iste godine NATO proširio na Hrvatsku i Albaniju.

Zatim je 2011. pošto-poto želela da zbaci libijskog vođu Moamera el Gadafija. Sukobila se tada sa ministrom odbrane Robertom Gejtsom, koji je bio protiv intervencije u Libiji, međutim Obama je ipak poslušao Klintonovu i krenuo na Gadafija.

Plaćala neonaciste

Nakon toga rešila je da smeni režim Viktora Janukoviča u Ukrajini, pa je do 2013, kad joj je istekao mandat državne sekretarke, finansirala opoziciju sa čak pet milijardi dolara.

To je rezultiralo krvavim prevratom i dolaskom na vlast neonacista, koji su započeli rat na istoku Ukrajine.
 

U međuvremenu, ona je bila glavni inicijator slanja oružja takozvanim umerenim pobunjenicima u Siriji, kako bi svrgla režim Bašara el Asada. Ispostavilo se da su u pitanju teroristi, a ne borci za demokratiju.

***

Američki milijarder Donald Tramp, koji je izabran za republikanskog kandidata za predsednika SAD, poznatiji je kao zvezda rijalitija nego kao političar.

Reuters

Opisuju ga kao potpuno drugačijeg predsedničkog kandidata u odnosu na sve koje je Amerika imala do sada jer se zalaže za dobre odnose s Rusijom i Vladimirom Putinom, protivi se politici NATO i javno priznaje da su invazija na Irak i bombardovanje Srbije 1999. bile velike greške.

Velika je greška što smo bombardovali naciju koja nam je bila saveznik u oba svetska rata. Ako postanem predsednik SAD, izviniću se zbog tog poteza
Donald Tramp

Potpuni zaokret

Tramp, koji se obogatio trgujući nekretninama, postao je planetarno poznat po rijalitiju "Šegrt", u kojem je bio glavna zvezda, a koji se emitovao od 2008. do 2016. Bogataš sa imetkom od 4,5 milijardi dolara skoro da nema političko iskustvo, te niko nije verovao da će osvojiti predsedničku nominaciju.

TRAMP ODGOVORIO NA OPTUŽBE DEMOKRATA: Rekao sam da Putin ima bolje kvalite od Obame, ali ko to još ne zna!

Zbog toga što se u kampanji ponašao baš kao rijaliti zvezda, kritičari ga vide kao nekoga ko potpuno odstupa od dosadašnje politike SAD i ko bi mogao iz korena da izmeni imidž Amerike u svetu.

print

Za razliku od svih drugih, on je veliki protivnik NATO, a kao jednu od najvećih grešaka Alijanse vidi bombardovanje Srbije 1999, zbog čega namerava da se javno izvini.

- Velika je greška što smo bombardovali naciju koja nam je bila saveznik u oba svetska rata. Klintonovi veruju da je to bio uspeh, ali ja mislim da je ta akcija bila katastrofa. Oni su napravili potpuni haos na Balkanu i Kosovu. Dugujem izvinjenje svim Srbima zbog te agresije. Ako postanem predsednik SAD, izviniću se zbog tog poteza - kazao je Tramp.

TRAMP BI SVE DRUGAČIJE OD OBAME: Trebalo bi da prihvatimo rusku aneksiju Krima!

Osim toga, on smatra da je NATO prevaziđena organizacija i da joj preti raspad. Protivi se tome da Amerika snosi najveći teret finansiranja Alijanse i to namerava da izmeni ukoliko postane predsednik.
Tramp je šokirao ceo svet i planovima da se približi Rusiji.

- Hladni rat nam svima šteti. Neko kaže da Rusi neće biti razumni. Spreman sam da to proverim. Vladimir Putin je briljantan političar, snažan lider za razliku od našeg Obame, mislim da bih mogao da sarađujem s njim jer jako dobro radi svoj posao - stav je milijardera.

Meksički zid

Iz toga su mnogi izvukli zaključak da bi Tramp kao predsednik SAD bio bliži Rusiji i Putinu nego EU, za koju smatra da je nedovoljno čvrsta i da je veštačka tvorevina osuđena na propast.
Milijarder, međutim, ne izaziva šok samo u spoljnoj politici, već i na domaćem terenu.

Reuters

On želi da zabrani ulaz u Ameriku svim muslimanima zbog terorističke pretnje. Takođe, ne želi u zemlju da pusti Latinoamerikance i preti da će podići zid duž granice sa Meksikom. To mu je jedna od mera u sklopu borbe protiv kriminala, najviše krijumčara droge.

Za razliku od Hilari Klinton, koja se pretvara da je zaštitnica žena, Tramp otvoreno iznosi uvredljive komentare na račun dama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 7 godina

postovani urednice napravili ste gresku sa milionima i milijardima.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija