• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.08.2016

22:58

BLOKADA BAZE INDŽIRLIK: Evo zašto je Erdogan Obami oteo nuklearne bombe!

Vesti

BLOKADA BAZE INDŽIRLIK: Evo zašto je Erdogan Obami oteo nuklearne bombe!

Podeli vest

Redžep Erdogan naredio vojsci da blokira vojnu bazu Indžirlik, u kojoj se nalaze bojeve glave SAD, iz straha da zaverenici u tom vojnom objektu planiraju novi udar protiv njega

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan hoće da otme nuklearne bombe od američkog lidera Baraka Obame. Erdogan je juče blokirao vazduhoplovnu bazu Indžirlik na jugu zemlje, u kojoj SAD drži bojeve glave, iz straha od novog državnog udara u režiji Amerike.

Turski lider pod stresom: Nemci ga opet ismejali

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pod velikim je stresom nakon što su ga nemački satiričari opet ismejali. Magazin "Titanik" iz Frankfurta objavio je na naslovnoj strani foto-montažu na kojoj se nalazi Erdogan, a umesto polnog organa montirana je obešena kobasica. U naslovu pored slike piše: "Erdogan pod stresom: Čak i njegov penis preživljava puč".

Opsadno stanje

U zauzimanju vazduhoplovne baze koju koristi NATO učestvovalo je najmanje 7.000 naoružanih turskih vojnika i specijalaca. Oni su u nedelju tenkovima i vojnim kamionima opkolili ceo vojni objekat i zatvorili sve ulaze u bazu. Prema navodima bezbednosnog izvora upućenog u operaciju, vojska pretresa celo postrojenje i saslušava zaposlene, među kojima ima najviše vojnika iz SAD.

ERDOGAN ODUVAO AMERE: Gledajte svoja posla!

- Velika vojna operacija odvija se u Indžirliku. Baza je potpuno blokirana i niko ne sme da joj priđe. Poseban je problem što se u njoj nalazi između 50 i 90 američkih nuklearnih bojevih glava. Mnogi sumnjaju da turski lider na ovaj način želi da se dokopa atomskog oružja SAD - naveo je taj izvor.

On dodaje da je Erdogan pokrenuo akciju nakon glasina da se upravo u Indžirliku sprema novi pokušaj državnog udara protiv njega.

- Postoje sumnje da se saradnici turskog imama Fetulaha Gulena, koji se nalazi u egzilu u Pensilvaniji, nalaze u Indžirliku, odakle kuju zaveru i novi puč. Nakon navoda da je Amerika stajala i iza prvog državnog udara, Erdogan je odlučio da preuzme stvar u svoje ruke - rekao je bezbednosni stručnjak.
S druge strane, turski ministar za evropske poslove Omer Celik naveo je da je operacija isključivo bezbednosna provera.

Vikali: "Smrt Americi"

Pre vojne operacije, hiljade Turaka protestovalo je ispred baze, tražeći od vlasti da proteraju Amerikance. Oni su vikali: "Smrt Americi" i zvali na hitno zatvaranje Inžirlika. Ovo nije prvi put da je pretresana baza Indžirlik.

TURSKI PREMIJER TRAŽI OD VAŠINGTONA: Zauzmite jasan stav po pitanju vojnog puča!

Nakon propalog puča 15. jula, uhapšen je komandant te baze Bekir Ercan Van kao i još 10 vojnika i jedan policajac zbog umešanosti u državni udar.

Podsetimo, u neuspelom puču ubijeno je najmanje 290 ljudi, a više od 2.000 je ranjeno. Nakon državnog udara, smenjeno je i uhapšeno čak 60.000 zvaničnika širom zemlje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maganik

pre 7 godina

Vidio je Erdogan o čemu se radi. Glava mu i dalje visi o koncu. Ili će on maknuti njih iz polu-porobljene Turske i osloboditi Tursku ili će oni ucmekati njega i potpuno porobiti Tursku. Treće NEMA!

magfa

pre 7 godina

Bravo za Erdogana,mogu prljavi  jenki-nacisti i prljava evropa-fasisti da mu pljunu pod prozor.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija