• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

03.08.2016

19:00

RUSIJA KAO SPARTA: U Moskvi osnovana Mlada armija, dečja vojno patriotska organizacija!

Vesti

RUSIJA KAO SPARTA: U Moskvi osnovana Mlada armija, dečja vojno patriotska organizacija!

Podeli vest

U Rusiji je osnovan dečiji vojno-patriotski pokret Junarmija, odnosno Mlada armija, saopštio je danas ruski zamenik ministra pravde Sergej Gerasimov

Gerasimov je o tome na posebnoj svečanosti obavestio ministra odbrane Sergeja Šojgua, koji je izrazio uverenje da će Junarmija u najkraće vreme "postatiti najmobilnija, najveća i najefikasnija dečja vojno-patriotska organizacija" Rusije.

Svedočanstvo o registraciji pokreta Gerasimov je na svečanosti uručio načelniku Generalštaba tog pokreta, olimpijskom šampionu Dmitriju Trunenkovu.

Glavni štab Junarmije biće smešten u jednom od istorijskih zdanja u Moskvi, što je po rečima Šojgua, poklon Ministarstva odbrane Rusije.

On je naveo da već naredne sezone treba da se pojave dečiji kampovi za sportsko-patriotsko vaspitanje, kao i odgovarajući ekspedicioni centar sa poljskim kuhinjama, sredstvima za vezu i svom neophodnom opremom.


(FOTO/VIDEO) NOĆNA MORA ZAPADA: Putin prisustvovao obeležavanju 320. godišnjice ruske mornarice!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tomas Gustaffson

pre 7 godina

POZDRAVLJAM!!! Isto napraviti i u Srbiji, momentalno! SRBIJA-RUSIJA NE TREBA NAM UNIJA!!!

lala

pre 7 godina

Gde su izvidjaci ferijalni savez TO .Sutra da se zarati nasa omladina i stariji studenti i muski svet do 40 god nemaju pojma sta je puska ,sta je zemunica orjentacija u prirodi a kamoli nocna oriojentacija ne bi znali da prezive u prirodi 7 dana .Kako se i od cega prehraniti u prirodi itd. Pamatnjakovici sto su na vlasti sve su zeznuli.Ja bih vratio predvojnicku obuku bar 2 puta po 2 ili tri meseca na dve godine da zavrse pesadijsku obuku itd.

Tako

pre 7 godina

Normalni i pametni mladi ljudi gledaju da sto vise putuju,zabavljaju se ,zive zivot punim plucima,a budale...budalama nikad dosta rata i pusaka,meni njih zao ,nesrecnici.

igor

pre 7 godina

zvucis ko one misice sto zele mir u svetu. ili mozda stvarno verujes da ovako mali i slabi mozemo sebi da dozvolimo luksuz da se zabavljamo uz devizu "nece valjda nas da strefi rat". uostalom, 3mesecna osnovna pesadijska obuka ne samo da bi podigla borbenu spremnost zemlje vec bi i pomoglo decacima da postanu muskarci

Tomas Gustaffson

pre 7 godina

Normalni i pametni ljudi, koji pripadaju narodu koji je 3 puta u poslednjih 100 god. bio izložen genocidu, klan, bacan u jame (da ne nabrajam sve, nema toliko mesta) i to od jednih te istih ("komšija" i "braće") ne razmišljaju o tome da "što više putuju i zabavljaju se" dok ovi opet oštre kame i vijore ustaške zastave i znamenja, rehabilituju mrtve zlikovce i podižu im spomenike a žive(osuđene) puštaju na slobodu!!! MAMLAZU!

Mahnit Besan

pre 7 godina

Jos jedna potvrda ruske bolesti mozga...

radomir

pre 7 godina

Na hiljade takvih kampova za decu u americi.Ko je mahnit taj ce to i ostati,bolestan u mozak,proguglaj.Nacices.

ROMAN

pre 7 godina

Neprijatelji od Rusija najvise ima strah, da ruski narod ima sloga, oni najvise ima strah, da rusija ima jedinstvo. Veoma poznati!!! neprijatelji Rusije zele da radi destabilisacija u Rusiju. Neprijatelji Rusiju zeli, da narod u Rusiju se bori jedan protiv drugi. Neprijatelji Rusiju zele da ima slab Rusija. Neprijatelji Rusiju su protivnici od Rusija, kad Rusija je jak. Kad Rusija nna zemlju, oni slavi zurka! Cuvajte Te se narod u Rusiju /nemojte nikad, da jedan bude protiv drugi /to je sanj od neprijatelji ruskog narodu!!!

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija